2019 YKS birincisi hangi okuldan?

İçindekiler:

  1. 2019 YKS birincisi hangi okuldan?
  2. 2019 TYT birincisi kaç puan aldı?
  3. YKS 1 si Emre Polat nereli?
  4. YKS birincisi 2021 kim?
  5. YKS birincisi nereyi tercih etti?
  6. Üniversitede okul birincisi nasıl belirlenir?

2019 YKS birincisi hangi okuldan?

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde Yusuf Ziya Öner Fen Lisesinde yatılı okuyan 18 yaşındaki Deniz Aydemir, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

2019 TYT birincisi kaç puan aldı?

Nevşehir'deki özel bir okulda fen lisesi öğrencisi olan Hüseyin Kağan Özdemir (18), Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT), 500 tam puanla Türkiye birinciliğini elde etti.

YKS 1 si Emre Polat nereli?

Erzurum'un köyünde çobanlık yapan Emre Polat'ın bu başarısı sosyal medyada olay oldu. Herkes Emre Polat'ı tebrik etti.

YKS birincisi 2021 kim?

AYT eşit ağırlıkta Türkiye birincisi olan Melike Demirbağ, salgınla mücadele sürecinde canlı derslerin ve öğretmenleriyle iletişiminin kendisi için çok faydalı olduğunu söyledi. Konya Pema Koleji Fen Lisesi'nden mezun olan 18 yaşındaki Demirbağ, elde ettiği birincilikle çok mutlu olduğunu ifade etti.

YKS birincisi nereyi tercih etti?

Sınav sonuçlarına göre bu yıl TYT, AYT sözel ve sayısal birincileri Adana'dan, AYT eşit ağırlık birincisi ise Konya'dan çıktı.

Üniversitede okul birincisi nasıl belirlenir?

Mezuniyet puanlarının eşit olması hâlinde son sınıf yılsonu başarı puanı yüksek olan öğrenci okul birincisi seçilir. Eşitlik bozulmadığı takdirde, bir alt sınıftan başlanarak geriye doğru eşitlik bozuluncaya kadar öğrencilerin yılsonu başarı puanları incelenerek okul birincisi tespit edilir.