2019 kira istisnası ne kadar?

İçindekiler:

  1. 2019 kira istisnası ne kadar?
  2. Işyeri kira gideri vergiden düşer mi?
  3. Işyeri kira stopajı gelir vergisinden düşülür mü?
  4. Işyeri kira gelirinin ne kadarı vergiden muaf?

2019 kira istisnası ne kadar?

2019 yılı içerisinde toplam 5.400 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname vereceklerdir. 2019 yılı için uygulanacak istisna tutarı 5.400 TL olup, bu istisnadan sadece mesken kira geliri elde edenler faydalanabilecektir.

Işyeri kira gideri vergiden düşer mi?

İşyeri kira gelirinin vergi hesabında, yüzde 5 giderden faydalanılamıyor. ... * Emlak vergisi de dâhil olmak üzere taşınmazla ilgili olarak ödenen vergi, resim, harç ve şerefiyelerle belediyelere ödenen harcamalara katılma payları gider yazılabilir.

Işyeri kira stopajı gelir vergisinden düşülür mü?

HEM İŞYERİ HEM KONUT KİRA GELİRİ OLANLAR Beyannamede; hesaplanan vergiden yıl içinde kiracının ödediği stopajlarda düşülebiliyor. Örneğin bir kişinin geçen yıl toplam 10 bin lira konut kira geliri, brüt toplam 48 bin lira da işyeri kira geliri elde ettiğini varsayalım.

Işyeri kira gelirinin ne kadarı vergiden muaf?

İşyeri kira gelirine istisna uygulanmayacaktır. Kira gelirinin yanında ticari, zirai veya mesleki kazancını beyan etmek zorunda olanlar, 6.600 TL'lik istisnadan yararlanamayacaklardır. Bir mükellefin birden fazla konuttan kira geliri elde etmesi halinde, istisna kira gelirleri toplamına bir defa uygulanacaktır.