Karnabahar turşu suyu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Karnabahar turşu suyu nasıl yapılır?
  2. 5 kiloluk karnabahar turşusu nasıl yapilir?
  3. Brokoli turşusu olur mu?
  4. Karnabahar turşusuna sirke konur mu?
  5. Turşu kurarken havuç soyulur mu?
  6. Sıcak su ile karnabahar turşusu nasıl kurulur?
  7. Karnabahar turşusu ne işe yarar?
  8. Brokoli nasıl fermente edilir?
  9. Havucun kabuğu soyulur mu?
  10. Lahana havuç turşusu kaç günde olur?

Karnabahar turşu suyu nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Turşu suyu için kaynar su tuz, limon tuzu, toz şeker ve sirkeyi bir kap içinde malzemeler eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  2. Karnabaharı parçalarına ayırın. ...
  3. Yıkayıp kuruladığınız kavanoza karnabahar parçalarını doldurun.
  4. İçine soyduğunuz sarımsakları ekleyin.
  5. Kişniş tohumlarını ilave edin.
Daha fazla öğe...

5 kiloluk karnabahar turşusu nasıl yapilir?

Karnabahar yıkanıp çiçek gibi ayıklanır. 5 kiloluk bidona karnabahar ve sarımsaklar karışık atılır. Üzüm sirkesinin yarısı dökülür ve bidonun geri kalanına su ve tuz karıştırılıp dökülür. Ağzını sıkıca kapatıp soğuk yerde muhafaza ediniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Brokoli turşusu olur mu?

Probiyotik karnabahar ve brokoli turşusunu da sizlere ilk tanıştıranlardan biri olmak benim için ayrıca çok keyifli. ... İlk defa denediğim karnabahar ve brokoli turşusu da artık vazgeçemeyeceğim turşulardan biri oldu. Bol sarımsak ve baharatlarla inanılmaz lezzetli oluyor.

Karnabahar turşusuna sirke konur mu?

Karnabahar Turşusu (Tam Ölçülü ) Tarifi Yapılışı 1 Karnabaharı parçalara ayırarak bir kap içerisinde yıkayıp süzelim. Ayrı bir tencerede 1 bardak sirke, 2 yemek kaşığı iri turşuluk kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 3 bardak su içerisinde eriyene kadar karıştıralım.

Turşu kurarken havuç soyulur mu?

Havuçlar yıkanır ve havuç soyacağı ile bir güzel kabukları soyulur. ... Küçük bir bidona biraz havuç, biraz aralarına tat versin diye acı yeşil biberlerden ve soyulmuş sarımsaklardan sıra sıra döşenir. Daha sonra bir leğende tuzu, şekeri ve limon tuzu ile sirkesi karıştırılır ve bidonunuza göre su eklenir.

Sıcak su ile karnabahar turşusu nasıl kurulur?

Karnabahar Turşusu Tarifi Yapılışı Kaya tuzu ve şekeri kavanoza eklenir. 1 su bardağı sirke kavanoza doldurulur. Karnabaharların üzerini örtecek kadar kaynar (sıcak) su da kavanoza dökülür ve kapak sıkıca kapatılır. Kavanoz ters çevrilir ve kapak vakumlatılır.

Karnabahar turşusu ne işe yarar?

Kanser oluşumuna karşı da önemli bir savunma mekanizması oluşturan karnabahar turşusu, bu hücrelerin yok edilmesi için oldukça etkilidir. Diğer yandan bağırsak parazitleri temizleme konusunda da işe yaradığı biliniyor.

Brokoli nasıl fermente edilir?

Ümit Aktaş'ın "Mutluluk Kürleri" kitabını okudunuz mu bilmiyorum ama bu tarz pratik ve sağlıklı tarifler var. Öncelikle brokolileri ufak parçalara bölüyorsunuz. Sonra içine sarımsak, limon suyu ve limon kabuğu rendesi ekleyerek kapalı bir kapta 30 dk. bekletiyorsunuz. 30 dk. sonrasında fermente brokoli salatanız hazır.

Havucun kabuğu soyulur mu?

3- HAVUÇ: Havuçlar kirli olsa bile kabuğunu soymamak gerekir. Çünkü yarım kilogram havuçta 30 mg C vitamini, B1-B-B6 vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum mineralleri bulunur ve bunların büyük bölümü kabuğun altındadır. Kabuğu soyulduğunda havuç besin değerinden çok şey kaybeder.

Lahana havuç turşusu kaç günde olur?

Kavanozun içerisine lahana, havuç, sarımsak olarak rastgele hepsinden ekleyelim. Daha sonra tuz ve sirkeyi ekleyelim en son da üzerine kavanozun tamamını kaplayacak şekilde su ilave edelim. 2-3 hafta sonra turşu hazır.