Dubai'de en yüksek bina kaç kat?

İçindekiler:

  1. Dubai'de en yüksek bina kaç kat?
  2. Burç halifenin sahibi kim?
  3. Dünyada en yüksek katlı bina kaç kat?
  4. Burç Halife içinde neler var?
  5. Burç Halife kaç asansör var?
  6. Burç Halife hangi ülkede?

Dubai'de en yüksek bina kaç kat?

2. Dünyanın en çok katlı yapısı Dünyanın en yüksek binası aynı zamanda kat sayısıyla da kendi alanında rekorun sahibi. 164 katlı bina, Şikago'da bulunan 110 katlı Willis Kulesi'nden bu rekoru almış durumda.

Burç halifenin sahibi kim?

Emaar Gayrimenkul Burc Halife/Sahipleri

Dünyada en yüksek katlı bina kaç kat?

Binalar listesi
SıraİsimKat Sayısı
1Burc Halife163
2Şanghay Kulesi128
3Ebrac el-Beyt120
4Ping An International Finance Centre115
53 satır daha

Burç Halife içinde neler var?

Çevre dostu binada; 57 asansör, 8 yürüyen merdiven, 1044 daire, 37 katlık ofis alanı ve 160 odalı Armani markalı otel bulunuyor. Yeraltında 3 bin araç kapasiteli otopark yer alıyor. Ayrıca Burç Halife'nin hemen yanında Dubai Mall adlı alışveriş merkezi bulunuyor.

Burç Halife kaç asansör var?

Binada ikisi hızlı, 28'i 'çift katlı' toplam 95 asansör bulunacak. Tayvan'daki dünyanın en hızlı asansörü, dakikada 1010 metre hız yapıyor. Japonya'daki Yokohama Kulesi'ndeki asansör dakikada 750 metre, dünyanın en yüksek binası Dubai'deki Burj Halife'deki asansör de dakikada 600 metre hızla hareket ediyor.

Burç Halife hangi ülkede?

Burc Halife (Arapça: برج خليفة; İngilizce: Burj Khalifa) Dubai'de inşası tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir. Eski ismi Burc Dubai'dir (Arapça:برج دبي; İngilizce: Burj Dubai). Adını Halife bin Zayid el-Nehyan'dan almıştır.