Esnek kızlık zarı kimlerde görülür?

İçindekiler:

  1. Esnek kızlık zarı kimlerde görülür?
  2. Esnek kızlık zarı hamileliğe engel mi?
  3. Kızlık zarı yırtılmaması gebeliğe engel mi?
  4. Kızlık zarı döllenmeyi engeller mi?
  5. Zedelenmiş kızlık zarı iyileşir mi?

Esnek kızlık zarı kimlerde görülür?

Her yüz kadından 25 tanesinde kızlık zarının esnek olduğu bilinmektedir. Kızlık zarının tam ortasında bulunan açıklığın diğer zar tiplerinden daha fazladır ve kızlık zarının esnemesinin buna bağlı olarak meydana geldiği düşünülmektedir.

Esnek kızlık zarı hamileliğe engel mi?

Evet. Gebelik oluşması için kızlık zarının bozulması şart değildir. Önceden anlatıldığı gibi esnek olan bir zar tam bir cinsel ilişkide bozulmamış olmasına karşın gebelik oluşabilir.

Kızlık zarı yırtılmaması gebeliğe engel mi?

Bunu ne sen ne de nişanlın sorun yapmalısınız. Bebeğinin olması konusuna gelince, kızlık zarı hamile kalmaya engel değildir. Hatta kızlık zarına hiç dokunmadan, yalnızca sürtünme şeklinde gerçekleştirilen ilişki sırasında hamile kalınabilir. Bu nedenle kızlık zarı hamilelik garantisi değildir.

Kızlık zarı döllenmeyi engeller mi?

Kızlık Zarı Gebeliğe Engel Değildir! Çünkü kızlık zarı vajina girişini tamamen kapatan bir yapıya sahip değildir. Kadınların her birinde farklılık göstermekle birlikte, kızlık zarının ortasında bir delik bulunur ve bu delik vajinal sıvıların, adet dönemlerinde kanın dışarıya akmasını sağlamaktadır.

Zedelenmiş kızlık zarı iyileşir mi?

Tahriş olan doku kendiliğinden iyileşir ve yeniden sağlıklı bir doku formunu alır. Hatta kızlık zarı zedelenmesi ikinci kez de meydana gelebilir ve bu durumda da dokuda yeniden bir iyileşme olacaktır. Tüm bunlar kızlık zarının ilişki sırasında yırtılmasını ve kanama olmasını engellemez.