Hangi hayvanlar kestane yer?

İçindekiler:

  1. Hangi hayvanlar kestane yer?
  2. Kestane nelere faydasi var?
  3. Kestane yağlı mı?
  4. Kestane suyu neye iyi gelir?
  5. Kestane hangi topraklarda yetişir?

Hangi hayvanlar kestane yer?

Çiftçilerin ziyafetlerinde geyik, karaca, sülün v.s. gibi hayvanlarla birlikte mutlaka kestane pişmiş veya pişmemiş olarak yer alırdı (Jaynes, 1979). A.B.D.'de büyük kıtlık esnasında başlıca yiyecek kestane olmuştur. Bu dönemde evcil ve yabani hayvanların beslenmesinde çok önemli bir yiyecek idi.

Kestane nelere faydasi var?

Kestanenin faydaları nelerdir? Demir, magnezyum, fosfor, çinko ve kalsiyum açısından güçlü değerlere sahiptir. İçerdiği antioksidanlar ile vücudun arındırılmasına yardım ederek mideye ve karaciğere iyi gelir. Zengin bir lif kaynağı olduğundan tokluk hissi ve organizmanın su dengesini sağlamada etkin rol oynar.

Kestane yağlı mı?

İşte besleyici değeri yüksek kestanenin faydaları... Kalori değeri yüksek olan kestane, içinde B1, B2 ve C vitaminleri bulundurmaktadır. Potasyum, fosfor, klor, kalsiyum, demir, sodyum açısından zengin olan kestene aynı zamanda ve bol miktarda da yağ ve protein içermektedir.

Kestane suyu neye iyi gelir?

Kansızlığa iyi gelir, kan dolaşımını hızlandırır ve varis oluşumunu engeller. Beyinsel ve fiziksel yorgunluğa iyi gelir. Kestane kabuğunun 100 gramında yeteri kadar C vitamini vardır, bağışıklığı güçlendirir. Kestane kabuğunun suyunun ateş düşürücü özelliği vardır.

Kestane hangi topraklarda yetişir?

Kestaneler gevşek ve geçirgen yapılı topraklarda yetişir. Ağır ve killi topraklarda hastalanma olasılığı bulunmaktadır. Çukur vadilerde ise kestanelikler kurulmamalıdır. Bunlar dışında kestane ağaçları dikim aralığı 10-12 m'dir.