Regl döneminde ilişki zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Regl döneminde ilişki zararlı mı?
  2. Adet döneminde ilişki olur mu?
  3. Adetliyken ilişkiye girmek neden sakıncalı?
  4. Adetin ilk günü cinsel ilişki hamile kalınır mı?

Regl döneminde ilişki zararlı mı?

ADETLİYKEN CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK ZARARLI MI? Adet döneminde kadın üreme sistemi, enfeksiyonlara karşı belli ölçüde korunmasızdır. Adet döneminde cinsel ilişkiye girmek tıbbi açıdan bir sorun oluşturmasa da kadın enfeksiyonlara açık bir süreçte olduğu için bir takım sorunlara karşılaşabilir.

Adet döneminde ilişki olur mu?

Regl döneminde kadının genital organları kanlı olacağından hem kadın hem de erkekler tarafından cinsel ilişki pek sık tercih edilmez. Ayrıca pek çok kadın adet döneminde karın ve kasık ağrıları çektiğinden ilişki ağrılı, acılı da olabilmektedir.

Adetliyken ilişkiye girmek neden sakıncalı?

Söz konusu olan adet döneminde kadının vajinasında açık bir yara mevcutsa kadın enfeksiyona açıktır. Kadınlar adet döneminin özellikle birinci ve ikinci günü cinsel ilişkiye girdiği takdirde erkeğin cinsel organında bulunan mikroplar kadının vajinasına bulaşarak olası hastalıkların oluşumuna sebebiyet verebilir.

Adetin ilk günü cinsel ilişki hamile kalınır mı?

Adet döneminden hemen önce hamile kalma şansı çok düşüktür. Döngüleri düzenli olan kadınlarda, yumurtlama dönemi kanamanın başlangıcından bir süre önce meydana gelir. Yumurtalar ise yalnızca 12 ila 24 saat boyunca aktiftir. Adet döneminden önceki günlerde cinsel ilişkinin güvenli olduğu söylenebilir.