Adalar Belediyesi hangi adaları kapsar?

İçindekiler:

  1. Adalar Belediyesi hangi adaları kapsar?
  2. Büyük Ada denize girilir mi?
  3. Adalar Belediyesi kaç adadan oluşur?
  4. Heybeliadadan sonra hangi ada gelir?

Adalar Belediyesi hangi adaları kapsar?

Aynı zamanda İstanbul ilinin bir ilçesini oluşturan Adaların beşinde (Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedefadası) yerleşim vardır.

Büyük Ada denize girilir mi?

Büyükada Plajları – Marmara'nın En Temiz Kumsalları ... Marmara Denizi'nin en temiz plajlarına sahip Büyükada'da denizin ve güneşin tadını çıkarmak çok kolay. İstanbul'dan yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonunda Büyükada plajları sizleri bekliyor olacak.

Adalar Belediyesi kaç adadan oluşur?

Büyüklü küçüklü 9 ada ve kıyıya yakın iki kayalıktan oluşur. Aynı zamanda İstanbul ilinin bir ilçesini oluşturan Adaların beşinde (Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedefadası) yerleşim vardır. Sivriada, Yassıada, Kaşık Adası ve Tavşan Adası'nda ise sürekli ve düzenli yerleşim bulunmamaktadır.

Heybeliadadan sonra hangi ada gelir?

9 ada sırası ile şu şekildedir; Büyükada (Prinkipo), Heybeliada (Halkis/Halki), Burgazada (Antigone/Antigoni), Kınalıada (Proti), Sedefadası (Terevinthos/Terebintos), Kaşık Adası (Pita), Tavşan Adası (Neandros), Yassıada (Plati), Sivriada (Ohia/Oksiya). Yassıada ve Sivriada ayrıca Hayırsızada olarak da adlandırılırlar.