Iğde en çok hangi ilde yetişir?

İçindekiler:

  1. Iğde en çok hangi ilde yetişir?
  2. Yabani iğde yağı ne işe yarar?
  3. Oleum Hippophaes nedir?
  4. İğde çiçeği nedir?
  5. Iğde ağacı hangi bölgede yetişir?
  6. İğde esansı nasıl yapılır?
  7. Sea Buckthorn ne ise yarar?
  8. Yabani iğde ne ise yarar?

Iğde en çok hangi ilde yetişir?

Ülkemizde iğde ağacı, daha çok İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir.

Yabani iğde yağı ne işe yarar?

Yabani iğdenin omega 7 kaynağı olan yağını ya da omega 7 kapsülü, nemlendirici gibi günde bir kez cilde sürüldüğünde, serbest radikalleri kontrol altına aldığı ve cildin nemini artırdığı için sağlıklı bir cilde kavuşmayı sağlıyor. Aynı zamanda kırışıklıkları yok ederek, cildi daha genç güzel bir görünüme kavuşturuyor.

Oleum Hippophaes nedir?

Açıklama: Yabani İğde (Yalancı İğde) Yağı, Latince ismiyle Oleum Hippophae rhamnoides, Uzak Doğu'da uzun yıllardır kullanılan bir bitkisel yağdır. Doğadaki tek Omega 7 kaynağı olarak bilinen Yabani İğde Yağı, kozmetik amaçla cilt ve saç bakımında kullanılabildiği gibi sağlık açısından da oldukça faydalıdır.

İğde çiçeği nedir?

latince ismi elaeagnus, familyası iğdeciler üyesidir. iğde yaprağı girimsi görünümünde yeşil renkli sonbaharda olgunlaşmaktadır. iğde çiçeğinin hoş bir kokusu olmakta, sarı renkli çiçeklenmesi ilkbahardadır. iğde yaprağının üstü tüylü, ağacı ise dikenlidir. iğde yemişinin rengi sarı, dışı sert, tadı mayhoştur.

Iğde ağacı hangi bölgede yetişir?

Türkiye'de özellikle Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinde yetişir. Bağ ve bahçe kenarlarında çit bitkisi olarak da kullanılır. Böbrek rahatsızlığı olan kişilere bolca yemeleri tavsiye edilmektedir. Meyveleri zeytin büyüklüğünde ve sarı-kahverengi olup, yenilebilir.

İğde esansı nasıl yapılır?

1 su bardağı iğde çiçeğini ve 1 litre saf zeytinyağını blender kabına dökün. Blender ile ikisini karıştırarak birbirine harmanlayın. İğde yağının karışımını bir kavanoza dökün ve kapağını kapatın. Her gün 1 saat kadar güneşte bekletin.

Sea Buckthorn ne ise yarar?

Cildin genel sağlığını iyileştirir, cildin nemlenmesini iyileştirir, cilt elastikiyetini ve sıkılığını artırmak için kolajen seviyesini artırır ve iltihaplanma ve sivilcelerle savaşır. Sea Buckthorn yağı cilt üzerinde yararlı bir etkiye sahiptir, çünkü: güçlü bir antioksidandır.

Yabani iğde ne ise yarar?

Doğadaki tek omega 7 kaynağı olan ve meyve olarak hemen hiç tüketilmeyen yabani iğdenin, başta Uzakdoğu'da olmak üzere, asırlardır egzama, güneş yanığı ve diğer yanık türleri, dermatit, yara ve iltihapların bitkisel tedavisinde, etkin sonuçlar ortaya koyduğu biliniyor.