Zona hastalığı nasıl bir hastalıktır?

İçindekiler:

  1. Zona hastalığı nasıl bir hastalıktır?
  2. Zona hastalığı Tedavisi Nasıl Olur?
  3. Zona temasla bulaşır mı?
  4. Zona bulaşıcı bir hastalık mı?
  5. Zona yaraları ne kadar sürede geçer?

Zona hastalığı nasıl bir hastalıktır?

Zona hastalığı, ağrılı kızarıklıklar şeklinde görülen, viral kaynaklı bulaşıcı bir sinir enfeksiyonudur. Normal şartlar altında zona hastalığı vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir, ancak birçok vakada gövdenin sol veya sağ tarafını saran tekli bir kabarcık şeridi olarak görünür.

Zona hastalığı Tedavisi Nasıl Olur?

Yetişkinlerde zona hastalığı çocuklara göre daha ciddi bir seyir izleme eğilimindedir ve asiklovir ya da valasiklovir etken maddesine sahip antiviral ilaçlar tedavi amacıyla reçetelendirilebilir. Bu ilaçlar özellikle döküntünün ortaya çıkmasını takiben ilk 24-48 saat içerisinde etkilidir.

Zona temasla bulaşır mı?

Zona bulaşıcı mıdır?” sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alır. Zona, zona hastalığı olarak bulaşmaz çünkü kendisi ikincil bir hastalıktır. Zonanın primer hastalığı su çiçeğidir.

Zona bulaşıcı bir hastalık mı?

Zona bulaşıcı mıdır?” sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alır. Zona, zona hastalığı olarak bulaşmaz çünkü kendisi ikincil bir hastalıktır. Zonanın primer hastalığı su çiçeğidir. Zona, su çiçeği aşısı olmamış çocuklarda ve daha önce su çiçeği olmamış gebelerde su çiçeği hastalığına neden olur.

Zona yaraları ne kadar sürede geçer?

Zona yaralarının iyileşmesi 2-3 haftayı bulabilir. Bazen zona geçtikten haftalar ve hatta aylar boyunca buradaki sinirlerde ağrı devam edebilir. Buna postherpetik nevralji(zonasonrası sinirsel ağrı) denir. Ağrının döküntüler iyileştikten sonra da sürmesinin nedeni iltihaplanan sinirin hasara uğramış olmasıdır.