Hafıza oyunları nasıl oynanır?

İçindekiler:

  1. Hafıza oyunları nasıl oynanır?
  2. Kart Eşleştirme Oyunu Nasıl Oynanır?
  3. 48 Parça Hafıza Oyunu Nasıl Oynanır?
  4. Görsel Hafıza Oyunu Nasıl Oynanır?
  5. Zeka oyunlarının amacı nedir?
  6. Dobble oyunu nedir?
  7. Memo hafıza oyunu nasıl oynanır?
  8. MentalUP ücretli mı?

Hafıza oyunları nasıl oynanır?

Hafıza Oyunu Nasıl Oynanır? Sırası gelen oyuncu istediği yerden 2 kartı ters çevirir. Kartlar aynı ise 2 kartı yanına alır ve 2 kart daha açar, eğer kartlar eşleşmemiş durumdaysa kartlar kapatılır ve sıra saat yönündeki oyuncuya geçer, sırası gelen oyuncu 2 kart açar. Oyun bu şekilde sürüp gider.

Kart Eşleştirme Oyunu Nasıl Oynanır?

Her bir oyuncu iki kart açarak ön yüzlerine bakıp aynı meyveyi bulmaya çalışır. Eşleşen kartları oyuncu alır. Kartları eşleştiren, yanılıncaya kadar eşleştirmeye devam eder. Daha sonra sıra diğer oyuncuya geçer.

48 Parça Hafıza Oyunu Nasıl Oynanır?

Kutu içinde her karttan 3'er adet olmak üzere toplam 48 adet kart bulunmaktadır. İsteğe göre 1'er adet oyun kartı çıkarılarak 32 kartla da oynanabilir. Kartlar, çocukların önüne dağınık ve yüzü kapalı olarak yerleştirilir. Çocuklar iki ya da üç tane aynı olan kartları bularak eşleştirir.

Görsel Hafıza Oyunu Nasıl Oynanır?

Sıralamayı belirledikten sonra ilk oyuncu arka arkaya iki kart açarak açılan ikinci karttaki resimle ilk karttaki resmin aynı olup olmadığına bakılır eğer aynı ise oyuncu iki kartı üst üste koyup alır. Tekrar iki kart daha açar. Eşini bulduğu sürece oyuna devam eder.

Zeka oyunlarının amacı nedir?

Zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan “Zeka Oyunları” geleceğin eğitim metodudur. “Eğlenirken öğrenme” ilkesine dayanan zeka oyunları zihni açıp öğrenmeyi kolaylaştırdığı için çocukların zeka gelişimine, yaratıcılıklarına ve akademik başarılarına katkı sağlar.

Dobble oyunu nedir?

Dobble Kids 4 yaş ve üstü için Dobble ise 6 yaş ve üstü için ailecek oynanabilecek teneke kutusu ile her yere götürülebilecek harika bir eşleştirme oyunu. ... Dobble'de her bir kart arasında yalnızca bir ortak sembol (Dobble Çocuk'da ise bir ortak hayvan) vardır ve oyunun amacı bu ortak sembolü bulmaktır.

Memo hafıza oyunu nasıl oynanır?

Her oyuncu sırayla bir çift kart açar. Amaç resimlerin çiftinin nerede olduğunu hafızada tutmaktır. Eğer oyuncu açtığı resmin çiftini bulamazsa iki resmi de ters çevirir. Eğer açtığı resmin çiftini bulursa çifti eline alır ve yeni bir çift açmaya hak kazanır.

MentalUP ücretli mı?

Bilgi: Dilerseniz MentalUP'ı hiçbir ücret ödemeden (bedava) kullanabilirsiniz fakat ücretsiz versiyonda, çocuğunuzun gelişimini destekleyen bir takım özellikler, motivasyon artırıcı ödüller ve performans takip raporları kapalıdır.