Çocuklarda burun akıntısı neden?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda burun akıntısı neden?
  2. Burun akıntısı olan bebeğe ne yapılır?
  3. Çocuğun burnu neden akar?
  4. Sarı burun akıntısı neden olur?

Çocuklarda burun akıntısı neden?

Soğuk algınlığı, grip, alerjiler ve çeşitli tahriş edici maddeler burun akıntısına neden olabilir. Burun akıntısının daha az yaygın nedenleri arasında polipler, yabancı cisim, tümör veya migren benzeri baş ağrıları olabilir. Burun akıntısının nedenleri arasında şunlar vardır: Akut sinüzit (sinüs enfeksiyonu)

Burun akıntısı olan bebeğe ne yapılır?

Bebeklerin burun akıntılarına ve rahat bir uyku uyumalarına en iyi gelecek yöntem uyumadan önce ılık bir banyo yaptırılması olmaktadır. Burun akıntısına iyi gelen bir diğer şey ise soğuk buhar makinaları olmaktadır.

Çocuğun burnu neden akar?

Burun akıntısının en yaygın nedenleri arasında enfeksiyonlar yer alıyor. Bebeklerde alerjik nedenlerden dolayı da burun akıntıları sıklıkla görülebiliyor. Zaman zaman yapısal bir burun eğriliği bebekte burun akıntısına sebep olabilirken, bebeğin hava değişimlerine maruz kalması da burun akıntısına neden olabilir.

Sarı burun akıntısı neden olur?

Akut sinüzit üst solunum yolları enfeksiyonunda ortaya çıkar ve mukozasında yer alan şişlik, burun ile sinüsler arasında sıvı aşını engeller ve iltihaplanmaya yol açar. Bu iltihaplanma sonucunda burundan sarı sıvı gelebilmektedir. Burundan sarı sıvı gelmesinin diğer bir nedeni ise menenjit olabilir.