Meke Gölü kuruyor mu?

İçindekiler:

  1. Meke Gölü kuruyor mu?
  2. Meke Gölü ne durumda?
  3. Meke golu hangi sehirde?
  4. Bir göl neden kurur?
  5. Burdur Gölü neden kuruyor?
  6. Göllerin kurumaması için ne gibi tedbirler alınmalıdır?

Meke Gölü kuruyor mu?

Yeraltı su kaynaklarından beslenen ve suyu tuzlu olan Meke'nin ortasında, 50 metre yükseklikte volkan konisi bulunuyor. Daha önce 12 metre derinliğinde su bulunan Meke Gölü, 2000'li yılların başından itibaren kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama sonucu yer altı su seviyesinin her geçen gün azalması sonucu kurudu.

Meke Gölü ne durumda?

Meke Gölü tamamen kuruduKonya'nın Karapınar ilçesinde, 'Dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen krater bir yapıya sahip Meke Gölü'nde bir damla bile su kalmadı. Kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yeraltı su seviyesinin hızla azalması sonucu kuruyan göl, eski günlerini arıyor.

Meke golu hangi sehirde?

Meke Gölü Hangi Şehirde Bir krater gölü olarak karşımıza çıkan Meke Gölü Konya şehrinde yer almaktadır. Daha detaylı şekilde Karapınar-Ereğli yolunun 7 kilometresinde, sapaktan 2 kilometre içerde yer aldığını söylemek gerekir. Türkiye'de Konya ile beraber Türkiye'nin en önemli gölleri arasında yer alıyor.

Bir göl neden kurur?

Göllerimizin son yıllarda giderek kurumasının ve kuruma sürecine girmesinin başlıca nedeni, göllerin yıllık su bütçelerinin korunarak kullanılmaması, pancar, kavak, mısır vb. çok su tüketen ürünlerin neredeyse her yerde vahşi sulamalarla üretimidir. Yanlış su kullanım oranı neredeyse yüzde 80” dedi.

Burdur Gölü neden kuruyor?

Etrafındaki tarım arazilerinde aşırı su tüketimine neden olan mısır, yonca gibi bitki üretimleri yapılan, yer altı su kaynaklarının da yüzde 70'i tarımda kullanılan Burdur Gölü'nün en büyük sorunlarından biri de kaçak sondajlar. ...

Göllerin kurumaması için ne gibi tedbirler alınmalıdır?

Göl kıyısına yakın yerlerdeki destek oranı artırılmalı. Seyfe Havzası'ndan alınan içme suları için alternatif yerler bulunmalı. Eski Doğanlı, Malya Seyfe kaynaklarındaki sular kontrol edilmeli. Damlama sulama sistemine geçilmeli.