Dikkat Dağınıklığı için ne yapılmalı cocuk?

İçindekiler:

  1. Dikkat Dağınıklığı için ne yapılmalı cocuk?
  2. Çocuğumda dikkat eksikliği olduğunu nasıl anlarım?
  3. Dikkat dağınıklığı kaç yaşında belli olur?
  4. DEHB nasıl fark edilir?

Dikkat Dağınıklığı için ne yapılmalı cocuk?

Dikkat eksikliği olan çocuklar diğer çocuklara nazaran daha fazla süpervizona ihtiyaç duyarlar. * Ders çalışma ortamını gözden geçirin; dikkatini dağıtacak sesleri engelleyin, etrafı dağınıksa veya çok fazla eşya varsa tekrar düzenleyin. Masasını üzerinde dersiyle ilgili olmayan hiçbir eşya olmasın.

Çocuğumda dikkat eksikliği olduğunu nasıl anlarım?

Genellikle oturduğu yerde kıpırdanır; elleri veya ayakları sabit durmaz. Genellikle ders süresince oturamaz ve ayağa kalkmak için bahaneler üretir. Uygunsuz ortamlarda koşturur veya yüksek yerlere tırmanır. Sessiz bir biçimde oynamakta güçlük çeker.

Dikkat dağınıklığı kaç yaşında belli olur?

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı konulabilmesi için belirtilerin 7 yaştan önce ortaya çıkmış olması, birden fazla ortamda görülüyor olması, süreklilik arz etmesi ve çocuğun yaşamını olumsuz etkileyecek boyutta olması gerekir.

DEHB nasıl fark edilir?

Başak Ayık, DEHB'nin belirtileri ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bu çocuklarda görülen belirtiler; dikkat eksikliği, derse odaklanma ve dikkatin sürdürülmesinde problem, unutkanlık, eşya kaybetme, dış uyaranlarla (gürültü, kalabalık gibi) dikkatin çabuk dağılması, kendisiyle konuşulurken dinlemiyormuş gibi görünme, ...