Ruj nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ruj nasıl yapılır?
  2. Dudak ruju neyle yapılır?
  3. Dudak boyasının içinde neler var?
  4. Dudak ruju neden yapılıyor?

Ruj nasıl yapılır?

Ruju elde etmek için ısıl işlem uygulanır. Renklendiriciler ve kullanılan yağlar ısıl işlemden geçerek bir karışım oluşturulur. Daha sonra renklendiriciler eklenir ve renk renk ayrılır. Pürüzsüz olması için mekanik silindirlerden bu karışım geçer.

Dudak ruju neyle yapılır?

Ruj kelimesi Fransızcada "kırmızı" anlamına gelen "rouge" kelimesinden gelmektedir. Rujun içinde ozokerit, lanolin ve ceserin mumları, balmumu, kastor yağı, beyaz mineral yağı, lanolin yağı, hidrolenmiş bitkisel yağlar, oleil alkol ve bromo asitler bulunmaktadır.

Dudak boyasının içinde neler var?

Makyaj ürünlerinin en çok tercih edilen ürünüdür. Ruj kelimesi Fransızcada "kırmızı" anlamına gelen "rouge" kelimesinden gelmektedir. Rujun içinde ozokerit, lanolin ve ceserin mumları, balmumu, kastor yağı, beyaz mineral yağı, lanolin yağı, hidrolenmiş bitkisel yağlar, oleil alkol ve bromo asitler bulunmaktadır.

Dudak ruju neden yapılıyor?

Bir rujun ağrılığının yaklaşık %60'ını balmumu ve yağ oluşturur. Hint yağı dışında ruj üretiminde en çok kullanılan yağlar; kakao yağı, bitkisel yağlar, lanonin ve mineral yağdır. En sık kullanılan balmumu türü ise, Brezilya'ya özgü palmiye ağaçlarından elde edilen “Carnauba ” balmumudur.