Namaz kılarken akla gelen düşünceler namazı bozar mı?

İçindekiler:

  1. Namaz kılarken akla gelen düşünceler namazı bozar mı?
  2. Namazda gelen vesveseden nasıl kurtulurum?
  3. Namaz kılarken hangi rekatta olduğunu unutmak?
  4. Sehiv secdesi hangi rekatta yapılır?

Namaz kılarken akla gelen düşünceler namazı bozar mı?

Hakikatta olmayan bir şeyi, varmış gibi gösterir ve insanı yanıltmaya çalışır. Vehimden gelen çirkin ve kötü düşüncelerin dinde bir hükmü ve zararı yoktur. Yani, kul mes'ul değildir. Fiiliyata yansımadıktan sonra, kişiye hiçbir günah yazılmaz.

Namazda gelen vesveseden nasıl kurtulurum?

Vesveseden kurtulmak için dünyalık işlerden uzak durup bol bol Allah (c.c) anılmalı, kalp ile dil zikir içerisinde olmalıdır. Vesveseden kurtulmanın bir diğer yolu da o konu ile ilgili çok derin bir bilgiye sahip olmakla iyileştirilebilir. Kişi konuyu ne kadar iyi bilirse vesveseye kapılması o kadar zor olur.

Namaz kılarken hangi rekatta olduğunu unutmak?

Cevap: Herhangi bir namazı kaç rekat kıldığını şaşırıp, namaz içinde düşünmesi, sonraki rüknün veya vacibin, bir rükün zamanı kadar gecikmesine sebep olursa, bu arada, ayet ve tespih okusa bile, secde-i sehiv lazım olur.

Sehiv secdesi hangi rekatta yapılır?

Farz ve vacip namazları kılarken, namaz esnasında unutulan, dikkatten kaçan ve ihmal edilen kurallar aynı namaz içerisinde telafi edilmesi durumuna sehiv secdesi denir. Farz namazın son rekatında sehiv secdesi yaparak namaz içinde unutulan vacipleri yerine getirerek namaz tamamlanmış sayılır.