Endüstriyel Tasarım Tescili Nedir Teknoloji Tasarım?

İçindekiler:

  1. Endüstriyel Tasarım Tescili Nedir Teknoloji Tasarım?
  2. Marka tescili için ne yapmalı?
  3. Endustriyel Tasarim Tescili Nedir?
  4. Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi Nedir?
  5. Tasarım tescili ne kadar sürer?
  6. Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi nasıl alınır?
  7. Tasarım tescil belgesi ne işe yarar?

Endüstriyel Tasarım Tescili Nedir Teknoloji Tasarım?

Endüstriyel tasarım tescili ise sanayide üretilen, insan yaşamını ilgilendiren, tasarlanma koşullarını sağlayan ürünlerin resmi yollarla güvence altına alınmasını sağlayan bir dizi işlemlere verilen isimdir.

Marka tescili için ne yapmalı?

Firmalar ve ya kişiler marka tescili yaptırırken öncelikle Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yaparlar. Bunun için tüm belgelerin de eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Belgeler Türk Patent Enstitüsü'ne teslim edilir. Bu süreden itibaren başvuru kesinlik kazanır ve marka unvanı koruma altına alınır.

Endustriyel Tasarim Tescili Nedir?

Endüstriyel tasarım tescili: bilgisayar programları ve yarı iletkenlerin topografyaları hariç olmak üzere, endüstriyel yolla üretilen bir nesnenin yanısıra bileşik bir sistem veya bunu oluşturan parçaları, setler, takımlar, ambalajlar gibi nesneleri, birden çok nesnenin veya sunuşun birarada algılanabilen bileşimleri, ...

Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi Nedir?

Ürünün tasarlanma amacı endüstri ve sanayi sektöründe satışı ve kullanımı ise bu bir endüstriyel tasarımdır. Endüstriyel tasarım tescil belgesi ile, üretilmiş veya taslak durumundaki tasarımın korunması hedeflenirken, ürünü benzerlerinden ayıran renk, şekil, doku ya da malzeme gibi özellikler de belirlenir.

Tasarım tescili ne kadar sürer?

Tasarım tescili süreci yaklaşık 8 ay sürer. Endüstriyel tasarım tescilinde başvuru sahibi gerçek yada tüzel kişiler olabileceği gibi birden fazla başvuru sahibide olabilir. Tasarım başvurusu tarafımızdan aynı gün online olarak yapılmaktadır.Başvuru yapıldığı tarihden itibaren tasarım koruma altına alınmış olur.

Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi nasıl alınır?

Endüstriyel Tasarım Tescili Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
  1. İmzalı başvuru formu.
  2. Vekil durumunda vekaletnamesi.
  3. İmza sirküsü
  4. Rüçhan talebi var ise rüçhan belgesi.
  5. Tescillenmek istenen tasarımların özelliklerini belirgin biçimde yansıtan fotoğraf ya da çizimler.
Daha fazla öğe...

Tasarım tescil belgesi ne işe yarar?

Daha önce kamuya sunulmamış, yenilik ve ayırt edici niteliğe sahip olma şartlarını taşıyan tasarımların kullanım hakkının tasarım sahibine ait olmasını sağlayan tescil işlemidir.