Sultani bezelye dondurucuda nasıl saklanır?

İçindekiler:

  1. Sultani bezelye dondurucuda nasıl saklanır?
  2. Barbunya nasıl dondurucuya atılır?
  3. Yeşil bezelye dondurucuya nasıl koyulur?
  4. Taze kabuklu bezelye buzlukta nasıl saklanır?
  5. Fresh bezelye nasıl yapılır?
  6. Barbunya dondurucuya nasıl konur nefis yemek tarifleri?
  7. Barbunya derin dondurucuda ne kadar saklanır?
  8. Taze kabuklu bezelye nasıl saklanır?

Sultani bezelye dondurucuda nasıl saklanır?

Sultani bezelyelerin kabukları ayıklandıktan sonra şoklama işlemi yapılır. Daha sonra buzdolabı poşetine konur ve poşetin havası alındıktan sonra ağzını sıkıca kapatıp derin dondurucuya kaldırılır.

Barbunya nasıl dondurucuya atılır?

Çiğ olarak derin dondurucuda saklama yönteminde, ilk olarak suyu süzülen barbunyaları tek kullanımlık porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetlerin içindeki havayı bir pipet yardımıyla ya da elinizle bastırarak aldıktan sonra poşetin ağzını sıkıca kapatın ve derin dondurucuya koyun.

Yeşil bezelye dondurucuya nasıl koyulur?

Yıkamadan küçük boy olan buzdolabı poşetine birer yemeklik olarak doldurun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra bezelyeleri poşete güzelce yayın. Üst üste koyup, dondurucuya kaldırın.

Taze kabuklu bezelye buzlukta nasıl saklanır?

Bunun için yapmanız gerekenler de bir hayli basit. Buzdolabı poşeti ya da kilitli poşetlerin içine bezelyeleri tek seferde kullanacağınız şekilde pay edin ve içindeki tüm havanın çıkmasını sağladıktan sonra buzdolabı poşetinin ağzını sıkıca kapatın. Ardından dondurucunuza koyun.

Fresh bezelye nasıl yapılır?

Zeytinyağını tencereye koyup üzerine küçük doğradığımız soğanları ekliyoruz.Pempeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra domates rendesi ve salçayı da ekleyip bir daha kavuruyoruz. Küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip az daha kavuruyoruz. En son bezelyeleri ve suyunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

Barbunya dondurucuya nasıl konur nefis yemek tarifleri?

Su barbunyanın ūzerini 2 parmak kadar geçsin iyice karıştıralım yaklaşık yarım saat böyle beklesin ardından suyunu süzüp soğutalım istediğimiz miktarda buzdolabı poşetlerimize veya kilitli poşetlere doldurup dondurucumuza yerleştirelim yapacak herkese afiyetler olsun.

Barbunya derin dondurucuda ne kadar saklanır?

Yıkayıp suyunu süzdürerek kağıt havlu yardımıyla kurulanarak kullanacağınız miktarda poşetlenir. Hava almayacak şekilde poşetin ağzını bağlayın. Ve derin dondurucuya kaldırın. Saklama süresi 1 yıldır.

Taze kabuklu bezelye nasıl saklanır?

-Buhara tutulan bezelyeleri çabucak soğuması için ince bir tabaka halinde fırın tepsisine yayın. Pişen bezelyeler soğuduktan sonra birer yemek hazırlanacak miktarlara bölerek buzdolabı poşetlerine koyun. Ben 500 gr'lık porsiyonlar halinde donduruyorum. Bezelyeleri kesinlikle sıcakken poşetlemeyin.