Evde kivi nasil yetistirilir?

İçindekiler:

  1. Evde kivi nasil yetistirilir?
  2. Kivi ekimi nasıl olur?
  3. 1 dönüm kivi kaç ton?
  4. Kivi hangi toprağı sever?
  5. Ağaçların cinsiyeti var mı?
  6. Kivi ağacının ömrü ne kadar?

Evde kivi nasil yetistirilir?

Çimlendirme işlemi için tohumları güzelce temizleyin ve kaba yerleştirin. Tohumların üzerine ılık su ekleyin. Tohumları filizlenme süresince sıcak bir ortamda bekletin. Yaklaşık bir hafta sonra tohumlar filizlenecektir.

Kivi ekimi nasıl olur?

Kivi fidanı tüplü ve açık kök olarak dikilebilir. Tüplü fidanlar genellikle kişisel yetiştiricilikte tercih edilen fidanlardır. Fidan tüplü ise açılan çukura fidanın toprağı köklere zarar vermeden biraz yumuşatılır ve ekim işlemi basit şekilde yapılır. Can suyu vererek dikim tamamlanır.

1 dönüm kivi kaç ton?

Çiftçimiz memnun. Üreticimiz dönümden 45 ton ürün alıyor. Genç çiftçilerimize tasfiyemiz kivi üretimine geçsinler. 1 dönüm araziye 80 kivi fidanı dikilebiliyor ve 3 yıl sonra ise ürün alınabiliyor.

Kivi hangi toprağı sever?

Baharda tomurcukların sürmesi ile birlikte oluşan genç sürgünler dona karşı çok hassastır. Kivi, derin ve süzek olan, kireçli olmayan topraklarda iyi sonuç verir. Ph'sı 5,5-7,6 olan topraklarda iyi yetişir. Kivi fidanları sıra üzeri ve sıra arası en az 4 metre olmak üzere, 8 dişiye 1 erkek hesabıyla dikilmelidir.

Ağaçların cinsiyeti var mı?

Bazı bitkilerde bir birey üzerinde hem erkek hem de dişi çiçek bulunabilir. Örneğin mısır bitkisinde hem erkek hem dişi çiçek aynı fert üzerindedir. Bazı bitkilerde de erkek ve dişi fertler ayrıdır. Yani erkek çiçekler başka bir bitki üzerinde, dişi çiçekler de başka bir bitki üzerinde bulunur.

Kivi ağacının ömrü ne kadar?

Bitki Özellikleri: Kivi asmaları üçüncü yaştan itibaren meyve vermeye başlarlar. Ekonomik ömrü 20-25 yıldır. Asmalar bölgelere göre değişmekle birlikte nisan başında yapraklanır, mayıs sonunda çiçek açarlar. Hasat ise genellikle ekim sonunda yapılmaktadır.