PTT tebligat nereden alınır?

İçindekiler:

  1. PTT tebligat nereden alınır?
  2. Tebligat kimler gönderebilir?
  3. Tebligat kime teslim edilir?
  4. Mahkeme tebligatı kaç günde gelir?
  5. Mahkeme kağıdı ne zaman gelir?

PTT tebligat nereden alınır?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

Tebligat kimler gönderebilir?

Tebliğ evrakı çıkarmaya yetkili merciler mahkeme ve icra daireleri, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda belirtilen kurumlar ile barolar ve noterlerdir. Bu merciler kanunların öngördüğü hallerde, tebligatı kendi memurları ile veya zabıta aracılığıylayaptırabilmektedirler.

Tebligat kime teslim edilir?

Tebligat Kimlere Yapılabilir? Tebligat muhatabın bizzat kendisine yapılabileceği gibi, muhatap adına tebligatı kabule yetkili kişiye de yapılabilir. Muhatap dışında tebligatı kanunen kabule yetkili kimse, TebK. m.16'ya göre, muhatapla aynı konutta oturan kişiler veya hizmetçilerdir.

Mahkeme tebligatı kaç günde gelir?

PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

Mahkeme kağıdı ne zaman gelir?

Çağrı kağıdı hakkınızda mahkemece verilen hükmün kesinleşmesine müteakip, yazışmalar için belli bir süre geçtikten sonra gelir. Eğer hükmünüze itiraz etmemiş iseniz, muhtemelen 2 ay içerisinde çağrı kağıdı adresinize gelecektir.