Ekojenitesi grade 1 artmıştır ne demek?

İçindekiler:

  1. Ekojenitesi grade 1 artmıştır ne demek?
  2. Steatoz Grade 3 ne demek?
  3. Ekojeniteler ne demek?
  4. Böbrekte grade ne demek?
  5. Hiperekoik ne demek?
  6. Böbrekte grade 2 ne demek?

Ekojenitesi grade 1 artmıştır ne demek?

Grade 1 karaciğer yağlanması (hepatosteatoz): Karaciğerde hafif ekojenite artışı. Karaciğer ekojenitesi böbreğinki ile aynıdır. Grade 2 karaciğer yağlanması (hepatosteatoz): Karaciğerde orta derecede ekojenite artışı. Karaciğerdeki vasküler yapılar ve portal venin duvarı seçilemez.

Steatoz Grade 3 ne demek?

Grade 3 karaciğer yağlanması (hepatosteatoz): Karaciğerde belirgin derecede ekojenite artışı. Diyafram seçilemez.

Ekojeniteler ne demek?

Ekojenite; ultransonda dokuların ses dalgalarını yansıtma (yankı-eko yapma) özelliği. Ekojen ya da hiperekojen dokular ses dalgalarının çarpıp geri döndüğü yapılardır (genellikle daha sert), ultrasonda beyaz görünürler (safra taşı gibi).

Böbrekte grade ne demek?

Grade 1 hidronefroz: Böbreğin hafif genişlemesidir. Grade 2 hidronefroz: Böbrek ve üreterde genişleme. Orta dereceli olarak nitelendirilir. Yani böbreğinizin normal büyüklüğünden biraz daha büyümüş olduğunu söyleyebiliriz.

Hiperekoik ne demek?

Hipoekoik lezyonlar tiroid ile meme bölgesinde görülen lezyon çeşitleridir. Hipoekoik lezyon durumu, sağlıklı tiroidde görülmeyen kitleler ile lekelenmelerin meydana gelmesidir. ... Bu durum yalnızca tiroid değil meme kanseri durumlarında da meydana gelebilmektedir.

Böbrekte grade 2 ne demek?

Grade 2 hidronefroz: Böbrek ve üreterde genişleme. Orta dereceli olarak nitelendirilir. Yani böbreğinizin normal büyüklüğünden biraz daha büyümüş olduğunu söyleyebiliriz. Böbrekte grade 2 hidronefroz tedavisinde ameliyat önerilmektedir.