Ipsala Sınır Kapısı geçişlere açık mı?

İçindekiler:

  1. Ipsala Sınır Kapısı geçişlere açık mı?
  2. Ipsala sınır kapısı Yunanistan tarafı adı nedir?
  3. Ipsala sınır kapısı ne zaman açıldı?
  4. İpsala hangi ulke?
  5. Edirneden Yunanistana nasıl geçilir?
  6. Ipsala ne demek?
  7. Ipsala nasıl bir yer?

Ipsala Sınır Kapısı geçişlere açık mı?

-Ege adalarından Türkiye'ye deniz yoluyla ulaşım imkanı bulunmamaktadır. -Kara hudut kapılarından Kastanies (Çörekköy-Edirne) geçişlere tamamen kapalı durumdadır. -Kipi (İpsala) sınır kapısından ise; her gün 07.00-23.00 saatleri arasında giriş-çıkış yapılabilmektedir.

Ipsala sınır kapısı Yunanistan tarafı adı nedir?

İpsala Sınır Kapısı Yunanistan hudut sınırında, Yunanistan'ın Kipi gümrüğü karşısında bulunmaktadır. Yunanistan ile Türkiye arasında hem yolcu hem de ticari araç giriş çıkış işlemlerinin aynı anda yapıldığı tek gümrük kapısıdır. Dört gruplu bir vardiya sistemi ile 24 saat hizmet vermektedir.

Ipsala sınır kapısı ne zaman açıldı?

İpsala Sınır Kapısı
İsimİlAçılış/Kapanış
İpsalaEdirne10 Temmuz 1961

İpsala hangi ulke?

İpsala
Türkiye'de yeri
ÜlkeTürkiye
İlEdirne
Coğrafi bölgeMarmara Bölgesi
16 satır daha

Edirneden Yunanistana nasıl geçilir?

Edirne şehir merkezinden EO51 kara yolu üzerinden otobüslerle ya da kendi aracınızla yaklaşık olarak 113 km sonra yani 1 saat 50 dakika sonra İpsala sınır kapısına varabilirsiniz. Sınır geçtikten sonra Yunanistan'ın Selanik şehrine kadar gidip mola verebilirsiniz.

Ipsala ne demek?

Hudut kumandanlarından Yüzbaşı Osman Bey'in tetkiklerine nazaran bu memleket bal ve arı diyarı olduğundan Rumlar (Arıyeri) anlamına gelen (Kipsala) demişler ve sonraları bu kelime (İpsala)ya çevrilmiştir.

Ipsala nasıl bir yer?

İpsala, yüzölçümü 753 km² olan bir ilçemizdir. Kuzeybatıda Meriç, Kuzeydoğuda Uzunköprü, Doğuda ve Güneyde Keşan, Güneybatıda Enez ilçeleri ile çevrilidir. İlin Güneybatısında yer alan İpsala, alçak tepelerle engebeleşmiş, dalgalı düzlüklerden oluşan bir doğal yapı gösterir.