Öğretmenler emekli olmak için ne zaman dilekçe vermeli?

İçindekiler:

  1. Öğretmenler emekli olmak için ne zaman dilekçe vermeli?
  2. 2020 Öğretmen emeklilik başvurusu ne zaman yapılır?
  3. Bir bayan kaç yaşında emekli olur?
  4. Öğretmenler yarıyılda emekli olabilir mi?
  5. Okul müdürü istediği zaman emekli olabilir mi?

Öğretmenler emekli olmak için ne zaman dilekçe vermeli?

MEB'den öğretmen ve okul-kurum idarecilerinin emeklilikleri hakkında duyuru yapıldı. Emekli olmak isteyen yönetici ve öğretmenlerin 4- tarihinde ön başvuru yapmaları gerekiyor.

2020 Öğretmen emeklilik başvurusu ne zaman yapılır?

Genel Başvurular; 01-10 Haziran tarihleri arasında alınacak, en geç 15 Temmuz(dahil) tarihine kadar yapılacak emeklilik başvuruları da değerlendirilecek, 16 Temmuz (dahil) tarihinden sonra verilecek emeklilik talep dilekçeleri ise işlemlerin sonuçlanmasına yetecek kadar süre kalması kaydıyla işleme alınacaktır.

Bir bayan kaç yaşında emekli olur?

Kadınların emeklilik yaşı da erkeklerde olduğu gibi işe giriş tarihine göre farklılık göstermektedir. – 01.05.2008 tarihinden sonra sigortalı olduysanız 58 yaş ve 7200 gün şartı ile emekli olabiliyorsunuz.

Öğretmenler yarıyılda emekli olabilir mi?

18 tarihli ve 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin “Öğretmenlerin emekliliği” başlıklı 331. maddesiyle; “Öğretmenlerin emeklilik işlemleri Haziran ve Temmuz ayları içinde yapılır. ... Bu mevzuata göre öğretmenler sadece haziran veya temmuz ayında emeklilik isteyebilir.

Okul müdürü istediği zaman emekli olabilir mi?

Buna göre; bir okulda yönetici olan öğretmenler, emeklilik için gerekli olan yaş şartı ve fiili hizmet süresini tamamlamaları kaydıyla Haziran ve Temmuz ayları dışında emeklilik isteğinde bulunabilirler.