Zorunlu trafik sigortası ile ilgili olarak hangisi söylenebilir?

İçindekiler:

  1. Zorunlu trafik sigortası ile ilgili olarak hangisi söylenebilir?
  2. Araç sayısı sigortayı etkiler mi?
  3. Trafik sigortası neye göre düşer?
  4. Satılan arabanın trafik sigortası ne olur?
  5. Zorunlu trafik sigortası olmadığı tespit edilirse yetkililerce hangi cezai işlem uygulanır?
  6. Trafik sigortası kaç günde iade edilir?
  7. Araç sigortası iptal edilmezse ne olur?
  8. Ölen kişinin adına araç sigortası nasıl yapılır?

Zorunlu trafik sigortası ile ilgili olarak hangisi söylenebilir?

Zorunlu Trafik Sigortası, devlet tarafından bütün motorlu araç sahiplerine yapılması zorunlu tutulmuş olan ve kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararlar için sizi güvence altına alan bir sigorta ürünüdür.

Araç sayısı sigortayı etkiler mi?

Aracın Kayıtlı Olduğu İl Sürücülerin ödedikleri sigorta primleri, aracın hangi ile kayıtlı olduğuna göre de değişmektedir. Eğer aracın kayıtlı olduğu il, İstanbul gibi araç sayısının yüksek olduğu bir il ise kaza riski daha yüksek olacağı için sigorta primi de yüksek çıkacaktır.

Trafik sigortası neye göre düşer?

Sigorta şirketleri şehirlere göre kaza oranlarını belirler. Kaza oranı yüksek şehirler daha fazla sigorta primi ödeyebilirler. Kaza oranı daha düşük olan şehirlerde ise daha düşük sigorta primi ödenir. Trafiğe çıkan araçların sigorta primleri büyük şehirlerde yer alan sürücüler için daha yüksek olabilir.

Satılan arabanın trafik sigortası ne olur?

Yeni genel şartlar gereğince araç sahibi, aracı satıldıktan sonra noter satış sözleşmesi ile poliçesini iptal ettirmelidir. Araç sahibinin poliçesini iptal edilmesini talep etmesinin ardından sigorta şirketi kalan günlerin prim tutarını sigortalıya iade etmekle yükümlüdür. Yeni araç için yeni poliçe düzenlenmelidir.

Zorunlu trafik sigortası olmadığı tespit edilirse yetkililerce hangi cezai işlem uygulanır?

Trafikten Men Edilme Cezası Trafik sigortasını hiç yaptırmamış ya da zamanında yenilememiş bir araç, trafik ekiplerince belirlendiğinde, araç çekici yardımıyla otoparka götürülerek trafikten men ediliyor.

Trafik sigortası kaç günde iade edilir?

Poliçenizin iptal edildiği durumlarda genel iade süresi 3 ila 5 gün arasında değişmektedir. İade işlemi sizin ödeme şeklinize göre belirlenir. Kredi kartıyla yapılan ödemelerde iade tutarları karta yeniden yatırılır. Elden ödenen poliçelerde ise iade tutarı sigorta şirketiniz tarafından şahsınıza yapılır.

Araç sigortası iptal edilmezse ne olur?

Trafik sigortası iptal edildiğinde poliçenin kalan günleri hesaplanarak sigortalıya iade edilir. Örneğin, 1200 TL ödeyerek yaptırılan trafik sigortası poliçesi, tam altıncı ayda bozulursa, kalan altı ayın bedeli 600 TL sigortalıya iade edilir.

Ölen kişinin adına araç sigortası nasıl yapılır?

Vefat eden kişiye trafik sigortası yapılmamaktadır. Bu yüzden zorunlu trafik sigortasının veraset ilamı ya da mirasçılık belgesi çıktıktan sonra varislerden birinin adına yapılması gerekir. Böylelikle verasetli aracın tescil işlemlerini sağlayabilirsiniz.