Diş eti neden renginin koyulaşması?

İçindekiler:

  1. Diş eti neden renginin koyulaşması?
  2. Diş etlerinin kararması neden olur?
  3. Diş eti sararması neden olur?
  4. Sağlıklı diş eti ne renk olmalı?
  5. Diş eti hastalığının adı nedir?

Diş eti neden renginin koyulaşması?

Bu maddenin miktarı arttıkça saçta, tende ve gözde renk koyulaşması gözlenir. Kahverengimsi diş etlerinin sebebi de vücuttaki melanin seviyesinin artmasına bağlı olarak gerçekleşebilir. Fakat mor renk bölgedeki fazla kanlanma veya iltihap belirtisi olarak karşımıza çıkar.

Diş etlerinin kararması neden olur?

Melanin adındaki pigmentler ağız içerisinde siyah ve diğer koyu renkteki lekelere yol açabilirler. Diş etlerindeki pigmentler insan hayatı süresince genellikle diş etlerinde sabit kalmaktadırlar. Bu nedenle diş etlerindeki siyah lekeler ağız içerisinde sürekli olarak çıkabilirler.

Diş eti sararması neden olur?

Koyu kırmızı diş eti, dişlerinizin etrafında, üzerinde veya arasında sürekli olarak biriken yapışkan bir film formundaki plaklar neden olabilmektedir. Bu plaklar temizlenmezse, diş etlerini rahatsız ederek kızarıklığa ve diş eti kanamasına yol açabilir.

Sağlıklı diş eti ne renk olmalı?

Sağlıklı diş eti ise kanamaz, dişlere sıkıca tutunmuştur ve gülkurusu, pembe renktedir. Genellikle insanın ten rengiyle uyum içinde bulunan diş eti rengindeki değişiklikler, zaman zaman hastalık belirtisi de olabiliyor. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş etleri hakkında bilgiler verdi…

Diş eti hastalığının adı nedir?

Diş eti hastalığı; dişi saran ve destekleyen dişetlerinin kemiğe kadar ilerleme ihtimali olan iltihabıdır. Nedeni; dişlerin üstünde sıklıkla oluşan, yapışkan ve renksiz plak içindeki bakterilerdir.