Ilk adetten önce ne olur?

İçindekiler:

  1. Ilk adetten önce ne olur?
  2. Ilk adet olduğunda hangi renk olur?
  3. Adet başlangıcı ne zaman kabul edilir?
  4. Adet kanı ne renk olur?

Ilk adetten önce ne olur?

Adet dönemi genellikle tüylenmeden bir veya iki sene sonra başlayacaktır. İlk adet dönemine yönelik belirtilerden biri de beyaz ve sarı renk tonlarında görülen akıntıdır. Akıntılar başladıktan sonra en geç 1 yıl içinde adet döngüsü başlayacaktır. Akıntılarla birlikte artık ped kullanmaya başlanılması önerilmektedir.

Ilk adet olduğunda hangi renk olur?

Bazı kızların adet görme süre aralıkları 21 gün ile 35 gün arasında farklılık gösterebilmektedir. Bu dönem başladığında ilk gün kanama kahverengimsi olarak başlamaktadır. Devam eden sonraki günlerde ise kan rengi kırmızı ve sonra tekrardan kahverengi olmaktadır.

Adet başlangıcı ne zaman kabul edilir?

Bir kadındaki adet siklusu son adet tarihinin ilk gününden bir sonraki adet tarihinin ilk gününe kadar geçen süredir ve bu süre normalde 28 gün olmasına karşın 21 ile 35 gün arasında olması da normal kabul edilir. Adet günleri hesaplanırken adetin ilk günü her zaman başladığı gün olarak kabul edilir.

Adet kanı ne renk olur?

Adet kanaması genel olarak parlak ya da açık kırmızı renk tonlarında görülmektedir. Ancak adet döneminin başında kahverengi adet kanaması da görülebilir. Adet kanamasının sonuna doğru kadınlarda siyah tonlarına doğru bir adet kanaması rengi görünebilir. Kahverengi adet kanaması kadınlarda çok sık görülen bir durumdur.