Türkiyenin sınır komşuları nerelerdir?

İçindekiler:

  1. Türkiyenin sınır komşuları nerelerdir?
  2. Türkiye'nin sınır illeri nelerdir?
  3. Türkiye'nin Komşulari kimlerdir?
  4. Azerbaycan Türkiyenin sınır komşusu mu?
  5. Türkiye Azerbaycan sınırı hangi ilimizde?

Türkiyenin sınır komşuları nerelerdir?

Türkiye'ye 8 ülke ile sınır komşusudur. Kuzeybatı komşuları Bulgaristan ile Yunanistan'dır. Doğu'da ise Azerbaycan, Ermenistan, İran ve Gürcistan ile komşudur. Sınır uzunluğunun en yüksek olduğu Suriye ise Irak ile birlikte güneyde yer alır.

Türkiye'nin sınır illeri nelerdir?

Türkiye'nin sınırları ve komşuları, Doğu Trakya'da Yunanistan ve Bulgaristan, Anadolu toprakları üzerinde kuzeydoğuda Gürcistan, doğuda Ermenistan, Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve İran, güneydoğuda Irak ve Suriye'dir.

Türkiye'nin Komşulari kimlerdir?

Türkiye'nin sınırlarında 8 komşu ülke bulunmaktadır. Bulgaristan ve Yunanistan Kuzeybatı komşularıdır ve Avrupa'da yer alır. Doğu kanadında İran, Ermenistan, Gürcistan ve Nahçıvan yer alır. Türkiye'nin diğer komşuları Irak ve Suriye'dir.

Azerbaycan Türkiyenin sınır komşusu mu?

Azerbaycan-Türkiye sınırı 18 kilometre ile Türkiye'nin en kısa sınırıdır. İki ülkenin kara sınırları Aras Nehri boyunca uzanır ve biter. ... Türkiye Azeri gazını Iğdır üzerinden kârsız Nahçıvan'a iletmektedir.

Türkiye Azerbaycan sınırı hangi ilimizde?

Dilucu Sınır Kapısı, Iğdır ilinin en doğusunda yer alan Aralık ilçesinde bulunan Türkiye ile Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni birbirine bağlayan ve 1992'de hizmete açılan sınır kapısı.