Suriye Arap Cumhuriyetinin geleneksel yemekleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Suriye Arap Cumhuriyetinin geleneksel yemekleri nelerdir?
  2. Arap nasıl yemek yer?
  3. Suriye'nin ünlü yemeği nedir?
  4. Araplar yemeği neden elle yer?

Suriye Arap Cumhuriyetinin geleneksel yemekleri nelerdir?

Tandır ekmeği, Lahmacun, Etli ekmek, pide, mantı ve börekler Suriye mutfağının en sevilen hamur işleri arasındadır. Ayrıca pilav ve makarnalar da bu sınıfa katıldığında çok geniş bir çeşitlilik ortaya çıkar. Lahmacun ve pideler genellikle lokantalarda fırınlama yöntemiyle hazırlanırlar.

Arap nasıl yemek yer?

Bilindiği gibi Resûlüllah (a.s.) Efendimiz zamanında kaşık, çatal, bıçak yoktu. Araplar yemeği genellikle elleriyle, yani parmaklarının marifetiyle yerlerdi. Resûlüllah. (a.s.) Efendimiz bu âdeti kaldırmadı, ancak bir takım kurallara bağladı.

Suriye'nin ünlü yemeği nedir?

Suriye'nin en iyi yiyeceği Halep'in fıstığı'dır. Muhammara, humus gibi yenen, ceviz içi ve kırmızı biberle hazırlanan baharatlı bir macun, kısık ateşte pişirilmiş taze kiraz suyu sosu içinde servis edilen mevsimsel bir kebap Kababbi-Karaz, sumak ve ayva ile yapılan Kibbe yerel yiyeceklerdir.

Araplar yemeği neden elle yer?

Bazı ülkelerde bahsettiğimiz gibi elle yemek yerken uyulması gereken kurallar vardır. Bu konulara çok uzak olanlar için ilk kural; her zaman sağ elinizle yemelisiniz çünkü sol el Arap, Hint ve Afrika kültürlerinde kirli sayılıyor. Ev sahibi içi su dolu bir kase ile ellerinizi temizlemeniz için gezinebilir.