Kurtuluş Savaşında Batı cephesinde yapılan savaşların adları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kurtuluş Savaşında Batı cephesinde yapılan savaşların adları nelerdir?
  2. Kurtuluş Savaşı Kime ve neye karşı yapılmıştır?
  3. Batı cephesinde ilk olarak hangi savaşlar yapıldı?
  4. Kurtuluş Savaşı'nda liderlik eden kişi kimdir?

Kurtuluş Savaşında Batı cephesinde yapılan savaşların adları nelerdir?

BATI CEPHESİ SAVAŞLARI 1- 1. İnönü Savaşı 2- 2. İnönü Savaşı 3- Eskişehir - Kütahya Savaşı 4- Sakarya Savaşı 5- Büyük Taarruz I. İnönü Savaşı () Yunanlılar, 22 Haziran 1920'de Eskişehir'i alarak, Ankara'ya kadar ilerleyip, milli hareketi ortadan kaldırmak için harekete geçti.

Kurtuluş Savaşı Kime ve neye karşı yapılmıştır?

Kurtuluş Savaşı Türkiye Cumhuriyetinin kurulması açısından son derece kritik bir öneme sahiptir. ... Toplam dört yıl süren bu savaşta İngiliz, Fransız, Rus ve Yunan ordularına karşı mücadele verilmiştir. Söz konusu savaş Türkiye ve dünya tarihinde İstiklal Harbi ve Milli Mücadele isimleriyle de biliniyor.

Batı cephesinde ilk olarak hangi savaşlar yapıldı?

Belgelerde, Yunan ordusu ile düzenli ordunun Batı Cephesi'nde yaptığı ilk muharebe olan ve Eskişehir'in 40 kilometre kuzeybatısında Gündüzbey-İnönü hattında yapılan Birinci İnönü Savaşı'na ilişkin detaylar yer aldı.

Kurtuluş Savaşı'nda liderlik eden kişi kimdir?

Sivas ve Erzurum Kongrelerinden sonra Ankara'ya gelen Mustafa Kemal, 'de Türk milleti ile birlikte Büyük Millet Meclisi'ni açmıştır. Büyük Millet Meclisi başkanı seçilen Atatürk, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin lideri olmuştur.