Bebek anne karnında neden baş aşağı durur?

İçindekiler:

  1. Bebek anne karnında neden baş aşağı durur?
  2. Bebek nasıl baş aşağı döner?
  3. Bebek anne karnında neden toplanır?
  4. Yan duran bebek döner mi?

Bebek anne karnında neden baş aşağı durur?

Bebek, gebeliğin her haftasının yavaş yavaş geçmesiyle beraber doğumun yaklaştığı zamana göre son pozisyonunu almaya başlar. Doğumun yaklaşmasıyla birlikte bebeğin duruş pozisyonu baş aşağı olmalıdır. Bunun sebebi normal bir doğum için bebeğin doğum kanallarına baş aşağı girmesi gerektiğidir.

Bebek nasıl baş aşağı döner?

Bebekler de hemen hemen tüm canlılar gibi, sıcaklığı ve rahatlığı severler. Ters pozisyonda duran bir bebeğin başı, karnınızın üst kısmında durur. Bu yüzden karnın üst kısmına soğuk kompres uygulamak, bebeğin başını buradan uzaklaştırarak aşağı doğru dönmesine yardımcı olabilir.

Bebek anne karnında neden toplanır?

Bebeğin büyümesine bağlı olarak anne karnında da rahim büyür. Anne adayının bel ölçüsü de buna bağlı genişlediği için karın sertleşmesi ortaya çıkar. Rahimdeki hızlı büyüme rahmin karın bölgesine baskı yapmasıyla birlikte genişleme isteğini ortaya çıkarır.

Yan duran bebek döner mi?

Yani normalde anne karnında bebeğin başı aşağıda olması gerekirken poposu aşağıda ise buna makat geliş (makat prezentasyon) denir. Gebeliğin ilk aylarında ve orta aylarında ters durduğu görülen bebekler çoğunlukla son aya kadar döner ve düz pozisyona gelirler.