Yoğurtlu bulgur topları kaç dakika haşlanır?

İçindekiler:

  1. Yoğurtlu bulgur topları kaç dakika haşlanır?
  2. Ince bulgurla ne olur?
  3. Bulgur Köfte ne kadar haşlanır?
  4. Sarımsaklı Bulgur Köftesi nasıl olur?
  5. Köftelik ince bulgurla kısır yapılır mı?
  6. Yoğurtlu köfte nerenin?
  7. Içli köfte kaç dk da haşlanır?

Yoğurtlu bulgur topları kaç dakika haşlanır?

Suyu çekip şiştikten sonra üzerine 1 yumurta kırın. Tuz, karabiber, kimyon ve 1 yemek kaşığı un ilave edip, karıştırın. Bulgurlu harcınızdan elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su koyup, bulgur köftelerini 10-15 dk kadar haşlayın.

Ince bulgurla ne olur?

İnce bulgur köftelerin ve kısırların olmazsa olmazı bir malzemedir. Pilavlık bulgura kıyasla daha ince öğütülerek elde edilir ve çiğnemesi, hazmı kolay, lezzeti bir harika olur. Paketli satılan halinde ise adı kısırlık ya da köftelik bulgur olarak geçer.

Bulgur Köfte ne kadar haşlanır?

Köfteler iyice yoğrulduktan sonra elimizle küçük küçük yuvarlıyoruz. Bir tencerede su kaynatıp içine biraz tuz atıyoruz. Köfteleri suyun içine atıp 20 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.

Sarımsaklı Bulgur Köftesi nasıl olur?

Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Köftesi -2- Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle bulguru bir kaba alıp üzerine kaynar suyu döküp ağzını kapatıyoruz ve yumuşaması için 5 dk bekliyoruz.
  2. Yumuşadıktan sonra içine yumurta ve baharatları koyup yoğuruyoruz.
  3. Son olarak unu ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
Daha fazla öğe...

Köftelik ince bulgurla kısır yapılır mı?

Pilavlık ve köftelik bulgur olarak ikiye ayrılıyor. Pilavlık bulgur daha kalın ve daha çok şişen bir bulgur. İnce bulgur ise mercimek köftesi, fellah köfte gibi tariflerinde kullanılır. Kısır yapımında da ince bulgurdan yapılıyor.

Yoğurtlu köfte nerenin?

Yöresel Lezzet "Yoğurtlu Sıkma Köfte"(Ekinözü Yöresi) Tarifi Yapılışı Maraş-Ekinözü yöresine ait lezzetli ve kolay bir ana yemektir. Özel misafirlere özenle hazırlanır. İçli köftenin yanında bu içli köfteden artan köftenin dış harcıyla da yapılıyor.

Içli köfte kaç dk da haşlanır?

Derin bir tencerede kaynattığınız sıcak suya hazırladığınız köfteleri atın. Dış hamurları yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşladığınız köfteleri bir kevgir yardımıyla çıkartıp servis tabağına alın.