Diş teli süreci nasıl hızlandırılır?

İçindekiler:

  1. Diş teli süreci nasıl hızlandırılır?
  2. Diş teli kontrolünde ne yapılır?
  3. Çıkan braket tekrar takılır mi?
  4. Braket Kirilinca ne olur?
  5. Braketler neden düşer?

Diş teli süreci nasıl hızlandırılır?

Diş teli kullanma süresini kısaltmak için; ortodontist önerilerine uygun beslenmek, tellere ve braketlere zarar verecek hareketlerden kaçınmak, kötü alışkanlıkları bırakmak gerekir. Bilinçli hasta ve doktor uyumu ile ortodontik tedavi planlanan sürede bitecektir.

Diş teli kontrolünde ne yapılır?

Ortodontisler , ilk randevuda hastaların dişlerine ortodonti tedavisinin uygun olup olmadığını kontrol edilir. Dişleriniz yeni takılacak tellere uygun hale gelmesi için ağzınızda çürük diş, kırık, diş çekimi gereken diş ya da farklı sorunların olup olmadığını muayene edip, diş taşı temizliğinizi kontrol eder.

Çıkan braket tekrar takılır mi?

Bandın Çıkması veya Kopması Takılmaz ise bandın yerleştirildiği aralık tekrar kapanabilir ve tedavi sürenizi olumsuz etkiler. Bu yüzden ortodontistinizi arayıp, birkaç gün içinde randevunuzu planlayıp bandın tekrar yerine takılmasını sağlamalısınız.

Braket Kirilinca ne olur?

Braketin kopması korkulacak bir durum değildir. Braket diş yüzeyinden ayrıldıktan sonra yerinden oynar, hastaların dudak ve yanaklarını yara yapabilir. Randevuya gidene kadar hastalar kendilerine verilen ortodontik mumları kullanabilirler ki dudak ve yanaklarda yara olmasın.

Braketler neden düşer?

Braketlerin kırılması ya da yerinden çıkması genelde hastanın sert yiyecekler yemesinden kaynaklanır. Braketlerin üzerindeki yapıştırıcı da zamanla zayıflayıp braketin yerinden çıkmasına sebep olabilir. Braket dişinize yapıştığı yerden çıkmış fakat; ark teline bağlı duyursa, çıkarmak için zorlamayın.