Aromatik koku nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Aromatik koku nasıl yapılır?
  2. Oda kokusu için hangi yağlar?
  3. Buhurdanlık nasıl olmalı?
  4. Hanımeli esansı nasıl yapılır?
  5. Karanfil kokusu Nasıl Yapılır?

Aromatik koku nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Sprey şişenin içine suyu doldurun.
  2. Suyun üzerine karbonatı ilave edin ve şişeyi iyice karıştırın.
  3. Son olarak suyun içine aldığınız aromatik yağdan 10 – 15 damla damlatın. Hepsi bu kadar, spreyiniz hazır.
  4. İstediğiniz zaman spreyi sıkarak evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

Oda kokusu için hangi yağlar?

Bunun için lavanta yağı, portakal yağı, limon yağı, mandalina yağı, yasemin yağı, leylak yağı, zambak yağı, biberiye yağı ve çay ağacı yağı gibi güzel kokulu yağ çeşitlerinden birisi tercih edilebilir. Tek çeşit yağ kullanmak yerine karışım içerisine farklı yağlardan ilave edilerek karışık bir koku da elde edilebilir.

Buhurdanlık nasıl olmalı?

Buhurdanlık Nasıl Kullanılır? Öncelikle buhurdanın su haznesi doldurulur. (Zamandan tasarruf etmek için sıcak su koyulabilir) Haznedeki suyun üzerine tercih edilen uçucu yağdan bir kaç damla damlatılır. Ardından mum yakılarak buhurdanın alt kısmında bulunan bölüme yerleştirilir.

Hanımeli esansı nasıl yapılır?

30 ml su Kokita kokulu taş karıştırma kabına alınır, üzerine Elito esans dökülür ve karıştırılır. İyi bir karışımdan sonra 100 gr Kokita kokulu taş tozu konulur ve biraz beklenerek tozun suyun içerisine çökmesi sağlanır. Suyun içerisine çöken toz, Kokita kokulu taş karıştırma kaşığı ile karıştırılır ve kalıba dökülür.

Karanfil kokusu Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı; Limon kabuğu, portakal kabuğu ve 2 yemek kaşığı karanfil tanesini iyice ezin. Üstüne tarçın ve defne yaprağını ekleyin. İster tencerede kaynatıp suyunu kullanın, ister bu malzemeleri bir kaba koyup odanızı mis gibi kokutun.