Mumbar hangi hayvanda olur?

İçindekiler:

  1. Mumbar hangi hayvanda olur?
  2. Sırdan neresi?
  3. Şırdan mumbar hayvanın neresi ile yapılır?
  4. Şırdan mumbar nerede bulunur?
  5. Şırdan hayvanın hangi bölgesinden çıkıyor?
  6. Şırdan mumbar aynı mı?

Mumbar hangi hayvanda olur?

Mumbar kelimesi Farsça'da 'bün' dışkı sözcüğünden 'bünbar' ve 'mübar' kalın bağırsak sözcüklerinden türemiştir. TDK'ya göre ise sığır, koyun, keçi vb. hayvanların kalın bağırsaklarıdır.

Sırdan neresi?

Şırdan Hayvanın Neresinden, Hangi Organından Yapılır? Şırdan hayvanın midesinden alınan bir parçadır. Genellikle de koyun tercih edilmektedir. Midenin bu bölümü iyice temizlendikten sonra tıpkı mumbar dolması gibi iç harç doldurularak pişirilir.

Şırdan mumbar hayvanın neresi ile yapılır?

Şırdan, midenin bir bölümüdür. Aynızamanda sakatat yemeklerinden mumbar ve kokoreç gibi, Adana'da sıkça tüketilen ve Adana'nın yöresel nitelikteki yiyeceğidir. Bu dolma hazırlanırken genellikle kuzunun şırdanı tercih edilir.

Şırdan mumbar nerede bulunur?

İşte şırdan (mumbar dolması) tarifi. Şırdan (mumbar dolması), hayvanın midesinin bir bölümüdür. Aynı zamanda sakatat yemeklerinden mumbar ve kokoreç gibi, Adana'da sıkça tüketilen ve Adana'nın yöresel nitelikteki yiyeceğidir.

Şırdan hayvanın hangi bölgesinden çıkıyor?

Şırdan, hayvanın midesinin bir bölümüdür. Aynı zamanda sakatat yemeklerinden mumbar ve kokoreç gibi, Adana'da sıkça tüketilen ve Adana'nın yöresel nitelikteki yiyeceğidir. Şırdan olarak anılsa da asıl adı "şırdan dolmasıdır".

Şırdan mumbar aynı mı?

Şırdan olarak anılsa da asıl adı “mumbar dolmasıdır”. Bu dolma yapılırken kuzu şırdanı tercih edilmeliymiş, makbul olanı oymuş. ... Koyunun 4 midesinden biri olan şırdanın temizlenip içine baharatlı pirinç doldurulup dikilip pişirilmesiyle hazırlanır. Şekil olarak biraz sıra dışıdır.