Üniversitede özel öğrenci ne demek?

İçindekiler:

  1. Üniversitede özel öğrenci ne demek?
  2. Özel öğrenci kimler?
  3. Özel öğrenci geçişi nasıl olur?
  4. Yatay geçiş için özel durumlar nelerdir?

Üniversitede özel öğrenci ne demek?

MADDE 31 – (1) Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup, belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının onayı ile lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir. ... Özel öğrenci statüsünde ders alanlar öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Özel öğrenci kimler?

Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir. Özel öğrenci statüsünde ders alanlar öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

Özel öğrenci geçişi nasıl olur?

Bir yükseköğretim kurumundan başka bir yükseköğretim kurumuna özel öğrenci olarak gidebilmek için öğrencilerin kayıtlı olduğu üniversitede eğitim gördüğü akademik birime mazeretlerini öncelikle bildirmeleri zorunludur. ... Ancak, bu işlemlerin eğitim öğretim başladıktan en geç bir ay içerisinde tamamlanması gerekmektedir.

Yatay geçiş için özel durumlar nelerdir?

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçişte, öğrencinin anne veya babasının, devlet hizmetinde görevli ise, görevinin sona ermesi sebebiyle Türkiye'ye dönmesi, işçi ise kesin dönüş yapması halinde, yabancı dil sınıfı hariç en az bir yıl okumuş ve yıl sonu sınavlarının tamamını başarı ile vermiş olması ...