Hamilelikte karından sıvı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte karından sıvı nasıl alınır?
  2. Hamilelikte karından su neden alınır?
  3. Karından su neden alınır?
  4. Karında sıvı birikmesi nasıl alınır?

Hamilelikte karından sıvı nasıl alınır?

Amniyosentez işlemi; poliklinikte ultrasonografi eşliğinde yapılmaktadır. Enfeksiyon riskine karşı anne karnı steril olarak hazırlandıktan sonra 9-15 cm. arasında ince bir iğne ile annenin karnından girilerek fetusun içinde yaşadığı amniotik sıvıdan15-20 ml örnek alınarak yapılmaktadır.

Hamilelikte karından su neden alınır?

Gebeliğin 16. haftası sonrasında yapılan amniyon sıvısının incelenmek üzere alınması işlemidir. Amniyosentez işlemi, bazı durumlarda bebeğin anne karnında akciğer gelişimi durumunun belirlenmesi veya enfeksiyon teşhisi için yapılabildiği gibi, çoğunlukla genetik test ve kromozom bozukluğu tayini için yapılmaktadır.

Karından su neden alınır?

Karından sıvı alma işlemi, karında sıvı birikmesi, karın boşluğu içerisine aşırı derecede sıvı birikmesi durumudur. Bu durum asit olarak adlandırılır. Karın boşluğuna sıvı birikmesinin en önemli nedenlerinden biri karaciğer hastalıklarıdır.

Karında sıvı birikmesi nasıl alınır?

Parasentez; karın içinden sıvı alma işlemidir. Özel bir iğne kullanılarak alınır. Herhangi bir nedenden ötürü örnek olması amacıyla ya da fazla olan sıvının boşaltılması amacıyla yapılan bir uygulamadır. Karın içindeki bazı organların içerisinde az miktarda sıvı bulunmaktadır.