Macaristana nasıl vize alınır?

İçindekiler:

  1. Macaristana nasıl vize alınır?
  2. Macaristan aile birleşim vizesi kaç günde çıkar?
  3. Macaristana gitmek için ne gerekli?
  4. Macaristan'a gitmek için ne yapmak lazım?
  5. Macaristan oturma izni kaç günde çıkar?

Macaristana nasıl vize alınır?

Macaristan'a seyahat edecek Türk vatandaşlarının bu ülkeye seyahatleri öncesinde Macaristan Konsolosluğu temsilciliklerine vize için müracaat etmeleri gerekmektedir. Macaristan Turistik Schengen vize başvurusu için online vize başvuru formu, Macaristan Konsolosluğu'nun resmi web sitesi üzerinden indirilerek doldurulur.

Macaristan aile birleşim vizesi kaç günde çıkar?

Macaristan'da göç ve oturum izninden sorumlu bölge müdürlüğü aile birleşimi yoluyla oturum izni alma işlemlerini 21 gün içinde sonuçlandırmaktadır. Göçmenlik Ofisi oturum izni belgesini başvuru sahibine posta yoluyla adrese gönderebileceği gibi, başvuru sahibi şahsen de alabilir.

Macaristana gitmek için ne gerekli?

Macaristan Turistik Schengen Vizesi için başvuru sahibine ait Biometrik Fotoğraf; 2 adet, 3,5 x 4,5 cm ebatlarında; son 6 ay içinde çekilmiş; arka fonu beyaz ve başvuru sahibinin pasaportunda daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kulllanılmamış olması gerekmektedir.

Macaristan'a gitmek için ne yapmak lazım?

Seyahat bitiminden sonra 3 ay daha geçerli olan bir pasaporta sahip olmalısınız. Aynı zamanda pasaportunuzun son 10 yıl içinde alınmış olması gerekir. Vizenizin pasaporta işlenebilmesi için en az 2 tane karşılıklı boş sayfa olmalıdır.

Macaristan oturma izni kaç günde çıkar?

Bütün bu sürecin sonuçlanması 30 günü bulabilir. Oturum izni başvurularının uzatmak için Macaristan Göçmen ve Vatandaşlık Ofisinin standart formu doldurulmalıdır. Bu form Macaristan'da oturum izninin geçeli olduğu veya oturum izni talep edilen yerdeki Bölge Müdürlüklerine veya Müşteri Hizmetleri ofislerine yapılır.