Habercilik ilkeleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Habercilik ilkeleri nelerdir?
  2. Basın Konseyi Meslek ilkeleri nedir?
  3. Mesleki etik ilkeleri nedir kısaca?
  4. Ilk Basın Konseyi 1916 yılında hangi ülkede?
  5. İletişim etiği nedir kısaca?

Habercilik ilkeleri nelerdir?

Gazetecinin temel görevi, gerçekleri nesnel bir biçimde, çarpıtmadan, sansürlemeden aktarmaktır. Gazeteci, demokratik değerlere ve insan haklarına aykırı yayın yapmamalıdır. Haber, yorum ve görüşler okur ve izleyicinin yayının niteliğini anlayabilmesini sağlayacak biçimde, açıkça birbirinden ayrılmalıdır.

Basın Konseyi Meslek ilkeleri nedir?

1. Yayınlarda hiç kimse; ırkı, cinsiyeti, yaşı, sağlığı, bedensel özrü, sosyal düzeyi ve dini inançları nedeniyle kınanamaz, aşağılanamaz. 2. Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı; genel ahlak anlayışını, din duygularını, aile kurumunun temel dayanaklarını sarsıcı yada incitici yayın yapılamaz.

Mesleki etik ilkeleri nedir kısaca?

Meslek etiği, bir meslekle ilgili neyin doğru, neyin yanlış olduğunu belirleyen, o meslekle ilgili birtakım davranış kuralları (etik kurallar) oluşturan ve mesleğe mensup kişilerin bu davranış kurallarına uymasını zorunlu kılan, uymayanları meslekten çıkaran, hizmet ideallerini koruyan ilkeler bütünüdür.

Ilk Basın Konseyi 1916 yılında hangi ülkede?

Basın Şeref Divani, 1916 yılında kurulmuş olan ve bu alandaki ilk örnek, İsveç Basın Konseyi model alınarak oluşturulmuştur.

İletişim etiği nedir kısaca?

İletişim etiği şöyle tarif edilir : Ortakça sahip olunanla kişiye ait olanı ayırmaya İletişim Etiği denir. Böyle bir iletişim, kişiler arasındaki iyi iletişimdir.