Dinen mezar nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Dinen mezar nasıl olmalı?
  2. Mezar yeri nasıl öğrenilir?
  3. Mezar tapusu nereden çıkarılır?
  4. Dinimize göre en uygun mezar nasıl olmalı?

Dinen mezar nasıl olmalı?

Şafiî'lere göre kabri dümdüz yapmak, tümsek yapmaktan daha iyidir. Nitekim Peygamber (a.s.) ile Ebu Bekr ile Ömer'in kabirleri böyle yapılmıştır. (Ebu Dâvud, sahih) İslâm âlimleri, Said b. ... Kabrin içine veya dışına kireç dökülmesi, kireçle badana edilmesi: Şâfiîler ve diğer ulemâ bunu mekruh addetmiştir.

Mezar yeri nasıl öğrenilir?

– E Devlet (www.turkiye.gov.tr) sistemine öncelikle giriş yapmalısınız. – Arama bölümüne “mezar yeri” yazdığınız takdirde “İstanbul Büyükşehir Belediyesi/Mezar Yeri Sorgulama” sekmesi karşınıza çıkmaktadır. – Yazıya tıkladığınız zaman karşınıza “Sorgulama Formu” çıkacak.

Mezar tapusu nereden çıkarılır?

Mezarlık kullanım belgesi, defin tarihinden itibaren 15 gün ile 1 ay içinde; mezarlığın bulunduğu ildeki ilgili mezarlık işleri müdürlüğünden çıkartılabilmektedir. Gerekli tapu ücreti de, aynı mezar işleri müdürlüğüne ödenmekte ve makbuzu da buradan alınmaktadır.

Dinimize göre en uygun mezar nasıl olmalı?

Kabrin bir karıştan fazla yüksek olmaması esastır. Hanefîlere ve Malikîlere göre kabrin üzeri deve hörgücü gibi (sırt halinde) kamburlaştırılabilir, bu müstehabdır. Bir karıştan daha fazla yükseltilmesi mekruhtur. Çünkü bu yükseklik bina hükmündedir.