AÖF 3 derslik sınava kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. AÖF 3 derslik sınava kimler girebilir?
  2. 3 ders sınavı nedir Pau?
  3. Üniversitelerde 3 ders sınavı nedir?
  4. 3 ders sınavı nedir auzef?

AÖF 3 derslik sınava kimler girebilir?

Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”ndeki mezuniyet koşullarını sağladığı takdirde mezun olabilir. 3. Lisans öğrenimini sürdürürken önlisans mezunu olmak isteyen ancak ilk 4 yarıyıldan başarısız dersi bulunan öğrenci, “Üç Ders Sınavı”na giremez. 4. (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenci, “Üç Ders Sınavı”na giremez.

3 ders sınavı nedir Pau?

Üç ders sınavı genel bir sınavdır. Üç ders sınavında başarılı olmaları durumunda mezun olabilecek öğrenciler yazılı dilekçeyle başvurmaları halinde ilgili yönetim kurulu kararıyla, üç ders sınavına akademik takvimde belirtilen sürelerde girmeye hak kazanırlar. Üç ders sınav hakkını her öğrenci bir kez kullanabilir.

Üniversitelerde 3 ders sınavı nedir?

Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler "Üç Ders Sınavı"na girebilir (Blok Uygulama, Blok Uygulama I ve II derslerini alan öğrencilerin bu derslerden sınava girebilmesi için; bu derslere 2016-2017 öğretim yılında kayıt yaptırmış ...

3 ders sınavı nedir auzef?

Mezuniyete üç ders sınavı eğitim-öğretim yılı sonunda, akademik takvimde belirtilen tarihte yılda bir defa yapılır. Tüm dönemlerden en fazla üç tane başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyete üç ders sınavına girebilir. ( Lisans öğrencileri 8. , önlisans öğrencileri 4. yarıyılı tamamlamış olmalıdır.)