Katarakt ameliyatından sonra neler yapılmamalı?

İçindekiler:

  1. Katarakt ameliyatından sonra neler yapılmamalı?
  2. Katarakt ameliyatı tek gözde olur mu?
  3. Göz takılan mercek kayar mı?
  4. Katarakt ameliyatı sonrası lens kullanılır mı?
  5. Katarakt ameliyatından sonra göz neden ağrır?

Katarakt ameliyatından sonra neler yapılmamalı?

Gerekmedikçe öne eğilmemek ve ağır kaldırmamak gerekmektedir. Ameliyat olan gözünüzün tarafına yatmamanız önemlidir. Ameliyattan sonra ağrınız olması durumunda aspirin dışında herhangi bir ağrı kesici ilaç alabilirsiniz.

Katarakt ameliyatı tek gözde olur mu?

Katarakt genellikle her iki gözde de gelişir, ancak eşit şekilde değil. Bir gözdeki katarakt diğerinden daha ileri olabilir ve gözler arasında görme farklılığına neden olabilir.

Göz takılan mercek kayar mı?

Bazı durumlarda bu son derece ince kapsüler kese ya da onu tutan lifler kopar ve göz içi lens desteği bozulur. Göz içi lens kayması ameliyattan sonra günler veya yıllar sonra ortaya çıkabilir ve yapılan ilk ameliyatın, göz travmasının veya kapsüler keseyi etkileyen hastalıkların bir sonucu olabilir.

Katarakt ameliyatı sonrası lens kullanılır mı?

Katarakt ameliyatlarında, göz merceği değiştiği için yakın ve uzak gözlüğü kullanmaya gerek kalmayacaktır. Katarakt ameliyatında gözünüze, bilgisayar programları ile ayarlanmış numaralı göz içi lens takılır.

Katarakt ameliyatından sonra göz neden ağrır?

Katarakt ameliyatı sonrası batma ameliyat noktalarının göz açıp-kapama ile hissedilmesi ve göz yaşını dağılımı bozulması nedeniyle oluşur. Bu şikayetler zaman içinde azalır. Ancak bazı hastalarda göz kuruluğuna bağlı olarak batma veya yanma şikayeti daha uzun sürebilmektedir.