Surekli iş göremezlik nedir?

İçindekiler:

  1. Surekli iş göremezlik nedir?
  2. Geçici iş göremezlik ödeneği hangi durumlarda ödenir?
  3. Tam iş göremezlik geliri nedir?
  4. Geçici iş göremezlik ödeneğini kimler alabilir?
  5. Iş göremezlik ödeneği yüzde kaç?
  6. Sürekli iş göremezlik bayram ikramiyesi ne kadar?

Surekli iş göremezlik nedir?

Sürekli iş göremezlik geliri, işçinin kazası veya meslek hastalığı geçirmesinden sonra yapılan tedavi sonucu tamamen iyileşmemesi durumunda meslekte kazanma gücünden yoksun olması nedeniyle bağlanan gelirdir.

Geçici iş göremezlik ödeneği hangi durumlarda ödenir?

GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ NEDİR? Sigortalı çalışan vatandaşların kaza geçirmesi, hastalanması ya da bunlar dışında meslek hastalığına yakalanmasından sonra Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, vatandaşın mağdur olmasının önüne geçmek amacıyla verilen ödemeye iş görmezlik ödemesi (rapor parası) denir.

Tam iş göremezlik geliri nedir?

Tam iş göremezlik durumu söz konusu ise günlük kazancın tamamı dikkate alınır ve bu tutarın % 70'i gelir olarak bağlanır. ... Kısmi iş göremezlik halinde ise hesaplanan günlük kazancın % 70 hesaplandıktan sonra iş göremezlik raporunda yer alan meslekte kazanma gücü kayıp oranı kadar dikkate alınarak gelir bağlanır.

Geçici iş göremezlik ödeneğini kimler alabilir?

İşte iş göremezlik ödeneğinden kimler yararlanabilir sorusunun cevabı; Sigortalı olarak bir işyerinde çalışmakta olan kişi işyerinde bir kaza geçirmiş ise veya işiyle alakalı olarak meslek hastalığından ötürü rapor almış ise SGK rapor parası alma hakkına sahiptir.

Iş göremezlik ödeneği yüzde kaç?

Sürekli tam iş göremezlik durumunda sigortalı işçiye aylık kazancının %70'i oranında maaş bağlanmaktadır. Sürekli iş göremezlik derecesi %100 olmayan kişilere de sürekli kısmi iş göremezlik ödeneği bağlanır.

Sürekli iş göremezlik bayram ikramiyesi ne kadar?

Örneğin; meslekte kazanma gucu kayıp oranı %25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, 1.000 TL'nin %25'i oranında yani 250 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir. Bayram İkramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamaz.