Çam fıstığı kilo fiyatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Çam fıstığı kilo fiyatı ne kadar?
  2. Fıstık çamı Türkiye'de nerede yetişir?
  3. Çam fıstığı ne zaman toplanır?
  4. 1 dönüm yerden ne kadar fıstık çıkar?
  5. 1 adet fıstık ağacı kaç kilo verir?

Çam fıstığı kilo fiyatı ne kadar?

Kabuğundan çıkartılan çam fıstıkları kilosu toptan 400 liradan satılıyor. Marketlerde ise kilo fiyatı 800 lira alıcı buluyor. 1 ton çam kozalağından 80 kilo çam fıstığı çıkıyor.

Fıstık çamı Türkiye'de nerede yetişir?

Bütün Akdeniz ülkelerinden yetişen bu ağaç şemsiye görünümünde 20 m'ye boylanabilen geniş tepeli bir çam türüdür. Kozalak üretimi 20 yaşından sonra başlar. Yenilebilir ve yüksek ticari değeri olan bir tohumdur. Türkiye'de Aydın, Muğla ile İzmir illerinde üretimi yaygın olarak yapılmaktadır.

Çam fıstığı ne zaman toplanır?

Çam fıstığı kozalağı ortalama olarak 15 Kasım'dan sonra yavaş yavaş toplanmaya başlar. Ağaçlardan toplanan kozalaklar depolanır. Haziran ve Temmuz ayında depolanan kozalaklar güneşe serilerek açılması beklenir.

1 dönüm yerden ne kadar fıstık çıkar?

Yer fıstığında dönüm başına 3 kilogram arası verim alındığını belirten Başpınar, kabuklu yer fıstığının kilogramının tüccarlar tarafından 3,25 ile 4,45 lira arasında satın alındığını ifade etti.

1 adet fıstık ağacı kaç kilo verir?

Ortalama olarak bir Antepfıstığı ağacı genellikle dördüncü veya beşinci yaşından itibaren meyve verir. Genç yaşta olan ağaçların verim miktarı genellikle ağaç başına hemen hemen 1-2 kg kurutulmuş Antepfıstığı veya 2,5 ila 5 kg taze Antepfıstığı arasında değişir.