Çam fıstığı nasıl dikilir?

İçindekiler:

  1. Çam fıstığı nasıl dikilir?
  2. Fıstık çamı neyi sever?
  3. Çam fıstığı ağacı nasıl yetişir?
  4. Fıstık çamı kaç metre olur?
  5. Çam fıstığı ağacı hangi iklimde yetişir?
  6. Çam fıstığı ağacı kaç yıl yaşar?
  7. Fıstık çamı nasıl bir ağaç?
  8. Fıstık çamı ormanları en çok nerede?

Çam fıstığı nasıl dikilir?

Çam fıstığı tohumu 20 derecedeki suda 2 gün bekletilir. Yumuşak toprağa ekilen tohumlar çatladıktan sonra plastik bardaklar dikilir. 15 gün sonra çimlenen fideler saksılara alınır. 1 yaşına gelen çam fıstığı fidanları mart ve nisan aylarında doğaya ekilir.

Fıstık çamı neyi sever?

Fıstık çamı kumlu fazla su depolayaman toprakları çok sever. ... Can suyu verildikten sonra, düzenli sulamayla bakımı yapılmalıdır. Toprağının geçirgen ve işlenmiş olması gerekmektedir. Toprak derinliği, fıstık çamının kökleri için önemlidir.

Çam fıstığı ağacı nasıl yetişir?

Çam ağaçları sert iklim şartlarına karşı dayanıklıdır ve karasal iklimin görüldüğü yerlerde bile yetişebilir. Çam fıstığı ağaçları ise genellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetişir. Fidanlarının Ekim ya da Kasım ayında dikilmesi gerekir. Fidanların arsındaki mesafe minimum 4, maksimum 6 metre olmalıdır.

Fıstık çamı kaç metre olur?

Bu ağaç başta Akdeniz ülkeleri olmak üzere sıcak ve ılıman iklime sahip birçok yerde yetişebilen ve boyu 18 ila 25 metre arasında değişen bir çeşit geniş tepeli çam ağacı türü. Ağacın kozalaklarında sert kabukların içinde bulunan ve besin değeri oldukça yüksek olan çam fıstığını barındırır.

Çam fıstığı ağacı hangi iklimde yetişir?

Çam ağaçları sert iklim şartlarına karşı dayanıklıdır ve karasal iklimin görüldüğü yerlerde bile yetişebilir. Çam fıstığı ağaçları ise genellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetişir.

Çam fıstığı ağacı kaç yıl yaşar?

Antep fıstığı ağacı diğer ağaçlara göre daha uzun yaşamaktadır. Bir ağaç yaklaşık olarak 25-30 yıl yaşarken bu fıstık ağacı 700-800 yıla kadar yaşadığı kanıtlanmıştır.

Fıstık çamı nasıl bir ağaç?

Bütün Akdeniz ülkelerinden yetişen bu ağaç şemsiye görünümünde 20 m'ye boylanabilen geniş tepeli bir çam türüdür. Kozalak üretimi 20 yaşından sonra başlar. Yenilebilir ve yüksek ticari değeri olan bir tohumdur. Türkiye'de Aydın, Muğla ile İzmir illerinde üretimi yaygın olarak yapılmaktadır.

Fıstık çamı ormanları en çok nerede?

Başta Ege Bölgesi olmak üzere, yer yer Akdeniz, çok sınırlı olarak da Karadeniz Bölgesinde Bartın ve Artvin civarında küçük ormanlar oluşturur. Dünyadaki en geniş yayılış alanı Anadolu topraklarındadır. Kozalakları da tohumları da diğer çam türlerininkinden daha büyüktür.