Şeb i Arus töreni ne zaman?

İçindekiler:

  1. Şeb i Arus töreni ne zaman?
  2. Mevlananın yıldönümü ne zaman?
  3. Mevlananın kaçıncı ölüm yıldönümü 2019?
  4. Şeb i Aruz ne demek?

Şeb i Arus töreni ne zaman?

Mevlana ölüm gününü “Hakk'a vuslat” yani “Yaratana Kavuşma” (Şeb-i Arus) saymıştır. 17 Aralık 1273 tarihinde ölen Mevlana'yı daha iyi anlamak ve anmak için de 7-17 Aralık tarihleri Mevlana Haftası olarak kabul edilir. ŞEB-İ ARUS NE DEMEK? Şeb-i Arus kelimesi “Düğün Gecesi” demektir.

Mevlananın yıldönümü ne zaman?

Her yıl 17 Aralık tarihlerinde ikindi vaktinden sonra Mevlana'yı anmak için Kur'an-ı Kerim okunarak ve toplu olarak sema töreni gerçekleştirilir. Mevlana, 1207 yılında bugünkü Afganistan, o dönemde İran sınırları içerisindeki Horasan eyaletinin Belh şehrinde dünyaya gelmiştir.

Mevlananın kaçıncı ölüm yıldönümü 2019?

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 746. yılı dolayısıyla 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek törenler, Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak etkinliklerle devam edecek.

Şeb i Aruz ne demek?

Şeb-i Arus, Türkçe: Düğün Gecesi, (Farsça şeb: gece, Arapça arus: düğün), Mevlevilikte Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gecedir. Mevlana Celaleddin Rumi, bu geceyi Rabb'ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü Düğün Gecesi olarak adlandırır.