Mimari Restorasyon belediyede ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Mimari Restorasyon belediyede ne iş yapar?
  2. Devlette restoratör nasıl olunur?
  3. Restorasyonda kimler çalışır?
  4. 2 yıllık iç mekan tasarımı bölümü nedir?
  5. Restorasyon yapan kişiye ne denir?
  6. Restorasyoncu ne yapar?

Mimari Restorasyon belediyede ne iş yapar?

Mimari Restorasyon programını bitirenler mimari sanat eserlerinin tanımlanması, korunması ve tanıtılması ile ilgili çalışmalar yapar, koruma çalışmalarını projelendirir ve yürütür.

Devlette restoratör nasıl olunur?

Restoratör olmak isteyen kişiler üniversitelerin kültür varlıklarını koruma ve onarım bölümlerinden 4 yıllık eğitim aldıktan sonra restoratör olarak görev alabilirler. Aynı zamanda mimari restorasyon bölümlerinde 2 yıllık eğitim aldıktan sonra da restoratör olarak görev yapmak mümkündür.

Restorasyonda kimler çalışır?

Restorasyon Teknikeri; Mimar ve Mühendislerle birlikte ortak çalışmalar yürüterek, tarihi ya da kültürel yapıların onarımı ve korunması ile ilgili uygulamalarda görev alan kişidir.

2 yıllık iç mekan tasarımı bölümü nedir?

İç Mekan Tasarımı bir önlisans programıdır ve bölümün amacı sanat ve son teknolojileri kullanarak teknik resimler ortaya çıkarabilecek ve yaptığı işi standartlara uygun şekilde tamamlayabilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Restorasyon yapan kişiye ne denir?

Restorasyon işini yapan kişilere restoratör denir.

Restorasyoncu ne yapar?

Mimari Restorasyon tarihsel ve kültürel anlamda değer taşıyan Mimari nesnelerin, bilimsel ve doğru yöntemlerle korunmasını ve onarılmasını sağlayarak geleceğe aktarılmasını sağlayan bir meslek dalıdır. Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri programdan mezun olunca her tür yapının bakım ve onarım işlerini yaparlar.