Doğum ve süt parası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Doğum ve süt parası nasıl alınır?
  2. Dogum parası 2021 nasil alinir?
  3. Emzirme ödeneği nasıl alınır?
  4. Doğum parası almak için ne kadar çalışmak gerekiyor?

Doğum ve süt parası nasıl alınır?

Süt parası ödeneği başvuruları ikamet edilen il ya da ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat gidilerek yapılır. Kimlik belgesi ile doğuma ait evrakların kullanılması ile yapılacak başvuru, 15 gün içinde sonuçlanır.

Dogum parası 2021 nasil alinir?

Yeni doğum parası yani süt parası almak için sigortalının çalışmış olduğu işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumuna müracaat etmek gerekir. Doğum parası alabilmek için doğan bebeğin kimlik bilgileriyle birlikte bağlı bulunulan Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurulduğunda SGK kişinin banka hesabına bu bedeli öder.

Emzirme ödeneği nasıl alınır?

Başvurular ikamet ettiğiniz il ya da ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gerçekleşir. Ayrıca ailelerin başvuruyu bizzat kendilerinin yapması gerekiyor. Bizzat yapılan başvuruya kimlik ve doğum belgesi ile başvurduktan sonra, 15 gün içerisinde başvurunuzun sonucunu öğrenebilirsiniz.

Doğum parası almak için ne kadar çalışmak gerekiyor?

Yasadaki adıyla "Analık Sigortası" kapsamında sigortalıya geçici iş göremezlik ödeneği ödenebilmesi için, iznin başladığı tarihte sigortalı olması, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması ve doğumun (canlı ya da ölü) gerçekleşmiş olması gerekiyor.