Banyo yaparken burna su kaçması orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Banyo yaparken burna su kaçması orucu bozar mı?
  2. Duş alırken kulağa su kaçması orucu bozar mı?
  3. Burundan boğaza su kaçması orucu bozar mı?
  4. Kulağa su kaçınca oruç bozulur mu?

Banyo yaparken burna su kaçması orucu bozar mı?

Oruçlu iken banyo yapmak, duş almak normal şartlarda orucu bozmaz. Banyo orucu bozmadığı gibi denize, nehre, havuza girmek de orucu bozmaz. Ancak bu esnada ağza, genze ve kulaklara su kaçması orucu bozar. Bu durum istemeden olduğu için kişinin Ramazan sonrasında o gün için orucunu kaza etmesi gerekir.

Duş alırken kulağa su kaçması orucu bozar mı?

GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN Öncelikle şunu bilmek gereklidir. Boğaz ile kulak arasındaki kanalı kulak zarı tıkadığından kulağa kaçan su boğaza ulaşamaz. Bu durum nedeniyle kulağa damlatılan ilaç ya da banyo yaparken kulağa kaçan su orucu bozmaz.

Burundan boğaza su kaçması orucu bozar mı?

Hataen boğaza su kaçması, oruçlu bulunulduğu hatırda değilken meydana gelirse, unutarak yapılmış hükmünü alır ve oruç bozulmaz (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 222). ... Şafii mezhebine göre ise; abdest veya gusül alırken ağız ve buruna az miktarda alınan su, elde olmayarak boğazdan inerse oruç bozulmaz.

Kulağa su kaçınca oruç bozulur mu?

Kulağa su kaçmasıan gelince: Kulak ile boğaz arasında da bir kanal bulunmaktadır. Ancak kulak zarı bu kanalı tıkadığından, kulağa giden su boğaza ulaşmaz. Bu nedenle kulağa giden su orucu bozmaz. Kulak zarında delik bulunsa bile, kulağa giden su boğaza ulaşıp mideye gitmedikçe oruç bozulmaz.