Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Kira geliri beyan edilmezse ne olur?
  2. Kira geliri olmayanlar beyanname verecek mi?
  3. Pişmanlıkla beyan nedir?
  4. Kira gelir beyannamesi verilmezse cezası ne olur?
  5. Kira gelir vergisi ödememenin cezası nedir?
  6. Pişmanlık talepli beyanname nedir?
  7. Kanuni süresinden sonra ne demek?

Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Beyan edilmeyen veya eksik beyan edilen gelir tutarı üzerinden gelir vergisi tarh edilir ve verginin bir katı tutarında vergi ziyaı cezası kesilir. Zamanında ödenmeyen vergi tutarı üzerinden aylık %1,60 oranında gecikme faizi ödenir. Beyanname verilmemesi nedeniyle iki kat I. derece usulsüzlük cezası kesilir.

Kira geliri olmayanlar beyanname verecek mi?

2020 yılı içinde tahsil etmiş olduğunuz toplam mesken kira geliri 6.600 TL üzerinde ise beyanname vermek zorundasınız. Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde “emsal kira bedeli” esas alınır. 2020 yılı için istisna tutarı 6.600 TL'dir. Bu istisnadan sadece mesken kira geliri elde edenler faydalanabilir.

Pişmanlıkla beyan nedir?

Pişmanlık ve ıslah, beyana dayanan vergilerde, vergi ziyaı cezasını gerektiren fiilleri işleyen mükelleflerle bunların işlenişine iştirak eden diğer kişilerin kanuna aykırı hareketlerini, vergi idaresine kendiliğinden haber vermeleri halinde, belli şartlarla vergi ziyaı cezası kesilmemesini esas alan bir uygulamadır.

Kira gelir beyannamesi verilmezse cezası ne olur?

kira beyanı verilmezse ne olur Haberi Beyan edilmeyen veya eksik beyan edilen kira geliri tutan üzerinden 'Gelir Vergisi' hesaplanıp verginin 'bir katı' tutannda vergi ziyaı cezası kesiliyor. Ayrıca gecikme sebebiyle aylık yüzde 1.40 gecikme faizi hesaplanarak ekleniyor.

Kira gelir vergisi ödememenin cezası nedir?

Aylık 500 TL ve üzeri konut kiralarıyla, işyeri kiralarının tamamının banka Banka veya Postaneye yatırılacaktır. Bu zorunluluğa uymayanları kira bedeli üzerinden ayrı ayrı % 5 oranında Özel usulsüzlük cezası kesilecektir.

Pişmanlık talepli beyanname nedir?

Pişmanlık ve ıslah, beyana dayanan vergilerde, vergi ziyaı cezasını gerektiren fiilleri işleyen mükelleflerle bunların işlenişine iştirak eden diğer kişilerin kanuna aykırı hareketlerini, Vergi İdaresine kendiliğinden haber vermeleri halinde, belli şartlarla vergi ziyaı cezası kesilmemesini esas alan bir uygulamadır.

Kanuni süresinden sonra ne demek?

Vergi Usul Kanunu'nun 344. maddesinde ifade edildiği şekliyle, vergi incelemesine başlanmadan veya takdir komisyonuna sevk edilmeden önce ancak yasal süresinden sonra verilen beyannamelere kanuni süresinden sonra verilen beyanname diyoruz.