BSMV nedir KKDF nedir?

İçindekiler:

  1. BSMV nedir KKDF nedir?
  2. Kredi kartı BSMV nedir?
  3. KKDF oranı nedir nasıl hesaplanır?
  4. KKDF ne zaman alınır?
  5. KKDF hangi durumlarda alınır?
  6. Yurtdışı kredilerde KKDF nasıl hesaplanır?
  7. Banka ve sigorta şirketleri bakımından banka ve sigorta muameleleri vergisinin konusu nedir?
  8. Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu hangisine ilave olarak alınır?
  9. Ithalatta KKDF matrahı nedir?
  10. KKDF nin amacı nedir?
  11. KKDF neden oluşur?
  12. 15 kredi faiz KKDF tutarı nedir?
  13. Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu hangi vergiye tabidir?
  14. Banka ve sigorta Muameleleri Vergisi hangi işlemler için alınır?

BSMV nedir KKDF nedir?

KKDF, (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) kredinin faiz ve anapara kur farkı üzerinden belirli oranlarda hesaplanır ve banka tarafından faiz ve ana para ile birlikte müşteriden tahsil edilir. ... BSMV (Banka Sigorta Muameleleri Vergisi) ise %5 olarak hesaplanır ve müşteriden tahsil edilir.

Kredi kartı BSMV nedir?

BSMV, Banka Sigorta Muamele Vergisi'nin kısaltmasıdır. Kredi için alınan faiz üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığına aktırılmak üzere banka tarafından %5 olarak alınır. Konut kredisi ve konut ipotekli ihtiyaç kredisi haricinde tüm kredi işlemlerinde hesaplanan faiz üzerinden alınır.

KKDF oranı nedir nasıl hesaplanır?

Kkdf Nasıl Hesaplanır? KKDF üzerinden alınan faiz üzerinden oranı baz alınarak hesaplanıyor. Örneğin, borcun 1'inci vadesinde olduğu gibi aylık 129 TL olarak hesaplanan faiz üzerine uygulanması durumunda (129*0,15) = 19,35 TL KKDF vergisi alınıyor.

KKDF ne zaman alınır?

Bankalar ve finansman şirketlerinden kullanılan kredilerden kesilen KKDF tutarları tahsil edildiği ayı izleyen ayın 15 inci günü akşamına kadar bankalar veya finansman şirketlerince beyan edilip ödenmektedir. Vadeli ithalat işlemlerinde KKDF, ilgili gümrük idaresi tarafından ithalatçılardan tahsil edilmektedir.

KKDF hangi durumlarda alınır?

KKDF, vadeli mal ithalatlarında ve kredi kullanımlarında doğar. ... İthalatın “peşin”, “akreditifli” veya “vesaik mukabili” ödeme ile yapılması halinde KKDF doğmaz. İthalatın; kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılması halinde ise % 6 oranında KKDF ödenir.

Yurtdışı kredilerde KKDF nasıl hesaplanır?

Bankalar ve finansman şirketleri dışında Türkiye'de yerleşik kişilerin yurt dışından sağladıkları TL kredilerde %3 Döviz ve altın kredilerinde ortalama vadeye göre %0,5 ila 3, Vadeli ithalatta % 6 oranında yapılır.

Banka ve sigorta şirketleri bakımından banka ve sigorta muameleleri vergisinin konusu nedir?

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV), ilgili kanun ile belirlenmiş bankacılık ve sigortacılık işlemleri üzerinden alınan bir vergidir. ... Pek çok kişi adını veya oranını bilmese de banka ve sigorta şirketleri ile yaptığı işlemler sırasında bu verginin ödeyicisi olmuştur.

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu hangisine ilave olarak alınır?

Ülkemizde 1988 yılından bu yana uygulanmakta olan Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF), gerek yurt içi gerekse yurt dışı kaynaklı kredi kullandırımında anapara, faiz veya ithal edilen mal bedeli üzerinden alınan ve bankalarca tahsil edilerek TC Merkez Bankası'na devredilen bir bedeldir.

Ithalatta KKDF matrahı nedir?

88/12944 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre, - Kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekline göre yapılan ithalatta % 6 oranında KKDF tahsil edilir. - Dahilde işleme izin belgesi ve yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılan ithalatta KKDF tahsil edilmez.

KKDF nin amacı nedir?

Ülkemizde 1988 yılından bu yana uygulanmakta olan Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF), gerek yurt içi gerekse yurt dışı kaynaklı kredi kullandırımında anapara, faiz veya ithal edilen mal bedeli üzerinden alınan ve bankalarca tahsil edilerek TC Merkez Bankası'na devredilen bir bedeldir.

KKDF neden oluşur?

İthalatta KKDF, vadeli ithalat işlemlerinde mal bedeli üzerinden %6 oranında alınan bir gümrük vergisi türüdür. İthalatçının, mal bedelini peşin ödemediği veya ödediğini tevsik edemediği durumlarda bu vergi, ithalat aşamasında tahsil ediliyor.

15 kredi faiz KKDF tutarı nedir?

Kredi Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) taşıt ve ihtiyaç kredisi gibi kişinin kullandığı kredilerden alınan destekleme fonudur. Konut kredilerinde geçerli olmayan bu destek fonu anapara ve faiz farkı üzerinden %15 oranında uygulanır.

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu hangi vergiye tabidir?

Bankalarca kullandırılan tüketici kredilerinde KKDF %15 iken, diğer kredilerde %0'dır. Bankalar ve finans kuruluşları haricindeki şirketlerin yurtdışından sağladıkları kredilerde KKDF %3'tür ve ithalat yapan firmaların 1 yıla kadar olan vadeli ödemelerinde ise KKDF %6'dır.

Banka ve sigorta Muameleleri Vergisi hangi işlemler için alınır?

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi kısa tabiri ile BSMV, bankaların elde etmiş oldukları durumda komisyon ve ücret gelirlerinin yanı sıra, sigorta şirketlerinin poliçelerinde göstermiş oldukları prim tutarlarının yüzde 5'i kadar oranında alınan vergiyi ifade eder.